Prop de 1.400 participants a la Cursa solidària de la UAB en suport de La Marató de TV3

WhatsApp Image 2022-12-19 at 09.23.01

L’onzena edició de la Cursa i caminada solidària 2022 en suport de La Marató de TV3, que ha organitzat la UAB amb l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, amb la col·laboració i el patrocini de la Universitat de Barcelona i d’Applus+ Laboratories, aquest diumenge 18 de desembre, ha estat dedicada a la salut cardiovascular i en ella hi han participat prop de 1.400 persones.

Tot el que es recapti en aquesta cursa solidària es destinarà a la recerca en salut cardiovascular, la temàtica a la qual es dedica enguany La Marató de TV3. . Per primera vegada, la Universitat de Barcelona (UB) s’ha sumat a l’organització de la cursa solidària, per contribuïr també amb la Marató de TV3.

Hi han hagut quatre modalitats de cursa: una d’11,7 km, a la cursa i caminada de 6 km, a la cursa infantil de 500 m i a la cursa de 500 m de mobilitat reduïda.  Enguany, com a novetat, la xaranga de la UAB ha animat amb la seva música les diferents sortides durant la jornada matinal, i com a punt final, hi ha hagut una actuació de la colla castellera de la UAB.

La sortida i l’arribada ha estat a la Vila Universitària, on s’ha viscut un gran ambient. El recorregut llarg ha passat pel Sincrotró Alba i ha entrat pels carrers del centre de Cerdanyola de Vallès, tot arribant a l’Ajuntament,  fins a arribar altre cop al campus de la UAB.

En la cursa hi han participat els rectors de la UAB i de la UB, Javier Lafuente i Joan Guàrdia, respectivament, i també hi ha estat present l’alcalde de Cerdanyola del Vallès, Carlos Cordón. Al voltant de 100 persones hi han col.laborat com a voluntaris realitzant tasques d’organització i logística. S’ha celebrat també una fira d’entitats solidàries a la mateixa plaça de la Vila Universitària.

Els guanyadors de les curses

En la cursa d’11 km ha guanyat Marc Otero Fernández-que ja va guanyar la cursa en l’edició del 2019-, amb un temps de 00:40 (categoria masculina) i Irene Perales Martínez (categoria femenina), amb un temps de 00:49:59.  La Irene Perales, de la Universitat de Vic, s’ha mostrat molt satisfeta en acabar la cursa donat que “era la primera vegada que hi participava però m’ha anat molt bé, he acabat molt contenta”, segons ha explicat.

En la cursa de 6 km el guanyador ha estat Marc Cazorla Fonollosa, amb un temps de 00:20:35 (categoria masculina) i Mònica Crisol Salas (categoria femenina) amb un temps de 00:26:28. Per al Marc Cazorla, estudiant d’Administració i Direcció d’Empreses (ADE) a la UAB, i membre del club esportiu Ensdivertim de Terrassa, aquest ha estat el primer any que hi ha participat: “Em va cridar l’atenció el caràcter solidari de la mateixa i em vaig animar a córrer”, ha dit en arribar a la meta.

Més de 1.000 persones en cada edició

En la darrera edició de la cursa, l’any passat, s’hi van recaptar 18.350 euros. El rècord de participació ha estat de 2.450 persones. Durant les 10 edicions de la cursa hi han participat milers de persones, que han contribuït, amb el seu esperit esportiu i solidari, a ajudar a la investigació en la recerca en els diferents àmbits que ha escollit cada any La Marató de TV3.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?