Professionals formats a la UAB exerceixen de mentors de joves titulats

WhatsApp Image 2024-01-08 at 09.06.58

El programa Mentoria UAB facilita que persones titulades a la universitat ajudin a orientar-se als i les joves que acaben els seus estudis i s’incorporen al món professional. Es tracta d’una iniciativa d’Alumni UAB, la xarxa de persones titulades a l’Autònoma, que es va experimentar el curs passat com a pla pilot i que, aquest curs 2023-2024, es desenvoluparà fins al proper mes de maig i aplegarà 75 parelles de mentors i alumnes. Té una durada màxima de set mesos i els estudiants poden obtenir el reconeixement de tres crèdits ECTS. A l’acte de presentació, el rector de la UAB, Javier Lafuente, es va dirigir als estudiants implicats per afirmar que, amb aquest programa, “esperem ajudar-vos a donar resposta a les necessitats de la societat”.

Una part significativa de l’alumnat de la UAB afronta la part final dels seus estudis amb una gran incertesa respecte les seves opcions futures. Per això es plantegen com completar la seva formació o com impulsar la seva trajectòria professional incipient en un context marcat per reptes tan significatius com ara la crisi ambiental o la revolució tecnològica que suposa el desenvolupament de la intel·ligència artificial o el big data, entre altres aspectes.

Mitjançant el programa Mentoria UAB, persones titulades a la Universitat que acumulen una experiència professional destacada i que i que han liderat equips o projectes acompanyaran als i les estudiants en el seu últim curs i en els seus primers anys com a titulats per donar suport al seu desenvolupament personal i en l’impuls de la seva carrera professional. L’objectiu és que els participants millorin les seves competències, ampliïn les seves perspectives professionals i coneguin la realitat dels diferents sectors gràcies al suport dels mentors i mentores.

Les reunions de les persones mentores i l’alumnat seran consensuades entre ambdues parts. Per tal d’assolir amb èxit el programa, serà indispensable haver realitzat un mínim de sis reunions, de les quals, almenys dues hauran de ser presencials. Hi haurà, a més, visites a l’empresa o institució on la persona mentora desenvolupa les seves tasques professionals. El programa inclou també sessions grupals dirigides tant a l’alumnat com a les persones mentores, sobre la pràctica i els objectius d’una mentoria, sessions formatives en grup sobre competències en aspectes com la negociació o la comunicació assertiva i la realització d’un test d’autoconeixement.

El programa finalitza amb l’exposició dels plans d’acció elaborats pels estudiants en un acte de cloenda on es reuneixen totes les persones que ha participat al programa. L’alumnat participant podrà rebre el reconeixement de tres crèdits ECTS. Els mentors i mentores s’integraran en una xarxa on podran compartir experiències i coneixements.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?