Primer pas perquè els infants arribin a l’escola de forma autònoma i segura

a58db2deb88133d8d82116fd2b40cd68

Cerdanyola estrena tres camins escolars per anar al Xarau, la Sínia i Serraparera

Si una cosa es preguntaven els cerdanyolencs la setmana és què eren aquells senyals de colors amb una C pintats als carrers de la ciutat. I és que sense voler-ho, la posada en marxa dels camins escolars va aixecar una expectació imprevista. Els camins escolars, que ja funcionen a altres ciutats, són itineraris segurs mitjançant la senyalització de les principals rutes d’accés als centres escolars perquè els nens i nenes puguin anar sols a l’escola, ja sigui a peu, en bicicleta o en patinet. La proposta, emmarcada dins el Projecte Educatiu de Ciutat (PEC), vol fomentar que els infants de la ciutat arribin a les escoles d’una “manera més autònoma i segura”, remarcava la regidora d’Educació, Elvi Vila, durant la presentació oficial d’una proposta que comença amb la implicació de les escoles Xarau, Serraparera i La Sínia. El projecte de camins escolars és una forma d’intentar tornar a una ciutat sense tanta pressió dels vehicles i més amable i segura per a les persones, segons l’alcalde Carles Escolà.

CALDRAN INVERSIONS
De moment la iniciativa ha implicat 3.000 per a la pintura dels senyals, però Vila apuntava que el govern és conscient que caldran més inversions com ara fer voreres més àmplies, canvis de sentit d’alguns carrers. “Esperem que aviat se sumin més escoles i convido les famílies a començar a fer els camins perquè després els infants quan siguin més grans puguin anar sols”, demanava Vila. La proposta compta ja amb una vintena de comerços col·laboradors que es troben dins aquests camins. “En cas de complicació o problema per part d’algun nen o nena, ajudaran a solucionar el problema o, si cal, avisaran als pares”, explicava la regidora.

El Consell d’Infants i Adolescents de Cerdanyola (CIAC) ha treballat també el projecte amb l’elaboració del logotip dels camins escolars: un llapis en forma de C. Primer van definir què volien comunicar i com fer-ho junt amb una dissenyadora que ha estat qui ha donat la forma final al símbol que està inspirat en la geolocalització i es presenta en tres colors: el taronja pel col·legi Xarau, blau pel Serraparera i lila per l’escola La Sínia. Per als directors de les escoles el projecte és molt interessant perquè sorgeix de la pròpia comunitat educativa i respon a la línia dels centres educatius de “fomentar l’autonomia dels alumnes”. Per a les mares i els pares suposa tranquilitat perquè “els nens caminaran més independents”, però aprofitaven per fer una demanda: “La iniciativa s’hauria d’estendre als instituts, perquè quan els infants deixen l’escola per anar a l’institut encara no són grans”, explicava Fernando González. – NF

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?