Primer pas per a la nova Santa Teresa

efa01eaff4368b269c4a14f272a05fbe

Després de l’anunci de la pèrdua dels cinemes el Punt, ja s’ha donat el primer pas per al futur de la zona del sector de Santa Teresa. L’últim ple del cursa aprovava inicialment, amb el vot en contra d’ICV-EUIA i l’abstenció del PSC, la proposta del govern per modificar el Pla General Metropolità (PGM) d’aquesta àrea de Cerdanyola. El proper pas serà el període d’al·legacions i el següent l’aprovació definitiva, punt que el govern preveu portar al ple d’octubre o novembre.

“És una zona clau de la ciutat a nivell de connectivitat i comerç”, destacava el regidor d’Urbanisme, Ivan González, que reconeixia que la venda dels cinemes havia accelerat la voluntat del govern d’ordenar el sector. “L’operació de venda dels cinemes és entre privats i l’Ajuntament no pot fer res i no pot impedir que es construeixin pisos, el que sí podem fer és que aquesta zona sigui més amable i un pol d’atracció per a nous comerços”, apuntava. En la modificació del PGM que proposa el consistori es passa de 150 a 242 habitatges,  donant-li més alçada als edificis i a canvi no es construiria l’equipament privat, augmentarien les zones verdes. “El promotor privat ens cedirà les zones verdes i pagarà la reurbanització del carrer”, explicava González. Una d’elles seria una àmplia plaça que serviria d’accés a l’estació de tren. També es traçaria una nova passera sobre el riu Sec que connectaria el barri amb Les Fontetes i se li donaria continuïtat al passeig del Pont direcció carretera de Barcelona. Un altre dels aspectes destacats  és que la promotora cediria a l’Ajuntament un local de 1.500 m2 de planta baixa per establir un equipament d’ús cultural i recreatiu. “Aquí volem treballar per substituir el servei privat cultural que oferia el Punt a la zona”, anunciava González durant la sessió plenària de juliol. A més, el nou planejament, a diferència del PGM actual, contempla que els baixos dels edificis residencials es destinarien a locals comercials.

ICV-EUiA, EL GRUP MÉS CRÍTIC AMB LA PROPOSTA DEL GOVERN
 
Si el regidor no adscrit, Jordi Miró, considerava que “s’ha fet una bona feina i és una bona proposta per a la ciutat”, la regidora d’ICV-EUIA, Maria Reina, era molt crítica amb la proposta de l’executiu d’Escolà. “Hi ha aspectes molt millorables”, destacava una Reina que assegurava “no veure l’esquerra en cap lloc del projecte”. En aquest sentit, Reina apuntava que  falta una altra alternativa per l’accés a l’estació de RENFE, un aparcament públic pels usuaris de rodalies i una aposta per ampliar la protecció oficial dels habitatges.

El PSC justificava la seva abstenció pels dubtes que els generava el projecte. “Han previst els serveis pels 200 habitatges que es crearan? Com afectarà a la mobilitat”, preguntava al govern el regidor socialista Carlos Cordón, que després de criticar la baixada de l’espai dedicat a equipaments municipals anunciava que el seu grup presentarà al·legacions perquè el projecte millori. “I si realment és així votarem favorablement en l’aprovació definitiva”, avançava Cordón.  

Per al PDECAT la modificació del PGM de la zona arriba tard. “El govern de Cerdanyola va a rebot dels esdeveniments, com ha passat amb Polizur”, criticava el portaveu demòcrata, Josep Grau. “Porten aquest projecte de modificació després de la venda dels cinemes perquè no tenen més opcions, el votarem a favor perquè és millor que el PGM actual, però presentarem al·legacions”, anunciava Grau. Des del PP el portaveu Manuel Buenaño compartia la mateixa crítica que el PDECAT i assegurava que l’alçada prevista d’alguns dels edificis -planta baixa i nou pisos- no els hi agradava gens. Per contra, els populars celebraven que Cerdanyola guanyarà una zona verda de quasi 3.400 m2 on “si es treballa bé es pot fer un bon parc que doni servei a la zona”. El portaveu de Ciutadans,  Pau Ortolà, també compartia la crítica a la a l’alçada dels pisos i veia positivament que les plantes baixes dels edificis es destinin a ús comercial.

Contràriament als grups que asseguraven que el punt arribava tard, ERC defensava que “set mesos per a una modificació de PGM no és anar tard”. A més, el regidor d’ERC Iñigo Enterria, afirmava que “és millor créixer en alçada que en extensió perquè el territori és un bé limitat que no s’ha d’esgotar”. I si la modificació del PGM es va aprovar amb el vot en contra d’ICV-EUiA i l’abstenció del PSC, el punt del conveni urbanístic amb la promotora Corp edificacions, va obtenir la llum verda del plenari amb l’abstenció d’aquests dos grups.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?