Primer parc de cal·listènia a Cerdanyola

calistenia2

Els joves de Cerdanyola feia temps que demanaven un parc de cal·listènia i ara ja és una realitat. El nou espai per fer esport està instal·lat al parc de Cordelles i és d’ús lliure seguint les mesures sanitàries vigents. Ahir s’inaugurava amb l’exhibició d’una desena de joves de la ciutat que demostraven la seva habilitat a les barres.

L’espai de cal·listènia compta amb bancs d’abdominals, dominada de barra, paret sueca, paral·leles baixes, monkey bar, barra de flexions triple. També s’ha instal·lat un cartell informatiu dels exercicis que es poden realitzar i de les normes que cal seguir per fer ús de l’espai. També s’ha condicionat l’espai rebaixant el terra, construint un perímetre amb vorada i s’ha reomplert l’espai amb 30 centímetres de terra per esmorteir qualsevol caiguda accidental.

El parc de cal·listènia és el resultat d’un procés participatiu realitzat al 2020 –en el qual van participar 14 persones d’entre 15 i 52 anys-; recordava el regidor d’Esports, Oscar Pons. D’aquest procés va sorgir la composició del parc i les seva ubicació: “El Parc l’han dissenyat els nois de Cerdanyola”.

El nou parc de cal·listènia forma part de la implantació d’espais biosaludables distribuïts per diferents punts del municipi. “Si aquest té èxit, instal·larem més”, anunciava Pons, ue la intenció del govern és instal·lar espais a l’aire lliure per fer exercici als barris de la ciutat i que tothom tingui un espai relativament a prop per poder fer ús.

Què és la cal·listènia?

La Cal·listènia és un sistema d’exercicis físics que treballa amb el propi pes corporal. No només busca la millora de les qualitats atlètiques sinó que també busca la bellesa i l’harmonia en el moviment del cos en cada exercici.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?