Presenten definitivament el contenciós administratiu contra el PDU del Centre Direccional

pdu2019

Aquest mes la Plataforma pel contenciós administratiu al PDU del Centre Direccional -formada per REFEM el Direccional, ADENC, Plataforma Cerdanyola sense abocadors, PCDC, ERC, Guanyem Cerdanyola, En Comú Podem- presenta definitivament al jutjat el Contenciós administratiu al Pla Director Urbanístic del Centre Direccional. I ho fa acompanyant-lo de quatre peritatges que fan incidència sobre habitatge i ciutat saludable, presència d’abocadors i riscos derivats, espais lliures i espais naturals i biodiversitat i mobilitat sostenible El contenciós es basa en els principis d’interès públic, d’ambientals de precaució, de salut pública i de sostenibilitat. La voluntat de la Plataforma és “tan sols de canviar aquells aspectes del Pla director que afecten la salut, el medi ambient i els espais naturals, així com denunciar l’especulació urbanística que s’hi amaga al darrere”. Creuen que “un altre Pla consensuat amb el territori és possible” i aposten fermament per col·laborar-hi.

Han decidit estudiar presentar les mesures cautelars corresponents que impliquin la paralització d’aquestes accions fins la resolució definitiva del projecte

Després de conèixer l’aprovació definitiva del projecte d’urbanització i de parcel·lació, acompanyats del pressupost corresponent, han decidit conjuntament amb el gabinet d’advocats “estudiar de presentar les mesures cautelars corresponents que impliquin la paralització d’aquestes accions fins la resolució definitiva del projecte”.

“Una administració pública com la que representa l’Incasòl ha de garantir sempre l’interès general per sobre del interessos lucratius privats. L’exemple de la construcció, totalment innecessària i fora de lloc, de 5400 habitatges abonen aquest interès especulatiu”, apunta la Plataforma en un comunicat. “La construcció d’aquest nou barri al voltant d’antics abocadors, alguns d’ells no controlats, amb seriosos dubtes sobre afectació a la salut als seus voltants, no garanteix la precaució necessària del veïnatge que s’hi instal•li. No s’ha previst cap període de precaució per a considerar les actuacions com a vàlides; cal considerar que l’abocador no consta com a clausurat al DOGC. La presència d’aquest sòl contaminat no es resoldrà fins a la seva descontaminació absoluta”, destaquen. També indiquen que “la mobilitat provocada pels més de 15.000 nous veïns i veïnes, les noves empreses i serveis representarien un augment considerable de desplaçaments en vehicle privat que farien augmentar els índex de contaminació d’una ciutat i entorn ja força castigat per autopistes i carreteres”. Per a la Plataforma, el PDU no garanteixla connectivitat del Corredor Verd amb Collserola.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?