Pol Orobitg: “L’Epitafi és polisèmic, depèn com te’l miris vol dir una cosa o una altra”

WhatsApp Image 2024-02-05 at 13.15.54

Pol Orobitg Bernades, cantant de Cerdanyola i antic vocalista de la banda Cronopios, emergeix amb un nou projecte musical. Amb Epitafi, el seu primer single, ens immersa en un relat carregat d’emoció i ironia, acompanyat d’una producció sonora meticulosa que destaca la seva veu penetrant. Recentment, ha publicat ‘El príncep’, un nou avançament de l’àlbum ‘Tot o Zero’, oferint-nos una mostra addicional de la seva versatilitat. Amb 400 oients mensuals a Spotify, està guanyant ràpidament seguidors. Aquest artista polifacètic, en col·laboració amb el productor Julio Bernardo, presentarà al març un àlbum que barreja temes atemporals amb un toc d’absurditat i nihilisme que explora la dualitat. A més, promet una experiència musical captivadora a través de la seva gira que ja té programada.

Com va sorgir la idea d’Epitafi?
L’epitafi essencialment no és meu, me’l va dir una dona del carrer una matinada quan tornava de festa. Em va dir “murió esperando recibir lo que podia ofrecer” i en aquell moment vaig pensar que d’aquesta frase n’havia de fer una cançó. Li vaig comentar i em va cedir tots els drets. Al cap d’unes setmanes m’hi vaig posar: vaig fer més llarg l’epitafi i la resta de la cançó era vestir-lo: al principi ambiento amb ironia el cementiri i després em permeto fer una reflexió sobre la vida. A més, l’epitafi és polisèmic, depèn com te’l miris vol dir una cosa o una altra.

Com ha evolucionat el teu estil musical?
Quan vam començar amb Cronopios, com érem un grup d’amics que volia fer música, no teníem massa clar que volíem fer i anàvem a les palpentes. Va ser treballant junts i agafant experiència i criteri que vam començar a definir un estil. La gràcia de començar de zero amb un projecte meu és que he controlat molt això. Junt amb el Julio Bernardo, el productor amb qui treballo, hem definit l’estètica i l’estructura sonora del treball, que al cap i a la fi, és un denominador comú en totes les cançons de l’àlbum que espero que la gent noti, encara que en un primer moment no ho identifiqui. En l’àmbit d’estils musicals, ara es treballa barrejant diferents estils. Estilísticament, són cançons que he composat amb la guitarra espanyola, o sigui són cançons d’autor, però que els hi fem una producció que tiren més cap a ritmes llatins barrejats amb pop, com Epitafi, i una mica d’urbana amb efecte autotune o bases de trap.

Com és treballar amb Julio Bernardo?
Estic enamorat d’ell. Si estic encallat amb una cançó, li porto i la treballa. D’aquesta manera puc avaluar les cançons des de fora, no com una creació meva, sinó com una cançó d’ell, i quan m’ho miro des de la seva perspectiva m’encanta. De fet, em va costar molt trobar productor perquè buscava una cosa concreta, però escollir-lo ha estat una decisió increïble. En aquell moment no n’era conscient que estava prenent una tan bona decisió. Ens hem entès molt bé. És un geni. Em fa definir molt bé les coses, em fa detallar-les molt. Hem agafat una dinàmica de treball molt professional i aquest mètode ha fet que surti el que volem.

Quan sortirà “Tot o Zero”?
Entre març i abril. Està pendent saber si serà la setmana abans de Setmana Santa o després.

Què t’ha portat a titular-lo així?
La primera cançó del disc, que també tindrà videoclip, es diu així. Vaig agafar com a títol de l’àlbum la mateixa cançó perquè tracta sobre el meu procés creatiu. Quan intento composar i crear una cançó em passa que la treballo molt, però en un moment em quedo encallat, fins que hi ha un dia que surt tot. Aquest és el concepte de ‘Tot o Zero’. Per a l’àlbum havia d’agafar una idea que englobés totes les cançons. Totes parlen del tot i res perquè són cançons existencialistes. A totes les lletres, parlin d’un epitafi, del procés creatiu o de l’amor, sempre hi ha un contrast, com el yin i el yang o el tot i zero.

Què pot esperar de l’àlbum la gent?
Èxits i bona música (entre riures). Estic molt content del que estem aconseguint amb el Julio. Crec que pot sorprendre la delicadesa de les cançons. Estem fent música ben feta i agradable d’escoltar amb lletres molt treballades.

Amb Epitafi com a primer single, quina ha sigut la reacció del públic fins ara?
Per ser el primer tema que trec i no ser un artista consolidat, està tenint molt bona rebuda. Tenia la impressió que dels temes que tenia era dels que agradaria perquè és molt pop. La gent connecta, hi ha alguna cosa de la lletra o de la melodia que els ha enganxat.

Treuràs més cançons d’avançament?
Cada mes sortirà una nova cançó fins que surti l’àlbum. De moment tenim ‘El príncep’ i ‘Epitafi’.

Hi haurà gira?
Sí, estem treballant fort en això perquè ara és el moment de fer-ho. Crec que quan una persona comença, la manera de fer conèixer la seva obra és anant a places, escenaris, sales i festivals a defensar-ho allà. – Paula Sama

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?