Podem reivindica la seva petjada en els primers dos anys de mandat

podemok

Amb motiu del segon any de govern del PSC, Podem Cerdanyola ha fet balanç de la feina institucional feta fins ara amb dues regidores de la formació –Cecilia Collado i Pilar Adell- a l’Ajuntament de Cerdanyola. “Fa dos anys les eleccions municipals van deixar uns resultats amb una majoria irrefutable de l’esquerra”, recorda el portaveu de Podem Cerdanyola, Leo Lamich. Al juliol del 2019 socialistes i En Comú Podem –coalició entre Podem i ICV- signaven un acord programàtic inicial “per arribar a consensos que permetin avançar a la ciutat”. Avui, quasi dos anys després, continuen apostant “per fer realitat que ningú es quedi enrere a Cerdanyola”. En aquest sentit, apunten que des del principi van voler sumar “per ajudar a solucionar els problemes existents i per posar d’altres sobre la taula”. La formació creu que Cerdanyola ha de “caminar ràpid cap a una ciutat verda, femininista i socialment més justa o no hi haurà futur”. En aquest sentit, asseguren que l’agenda acordada amb el PSC és “d’aplicació inmediata” i “no pot esperar a demà”.

L’acord programàtic inicial i la relació amb el govern continua vigent

Durant aquests dos anys de mandat els suports que ha rebut el govern del PSC han canviat. Primer vam comptar amb el suport d’En Comú Podem i en els últims ple han arribat a alguns acords amb Ciutadans. “Si CS ve amb una actitud positiva de voler sumar i beneficiar la ciutadania, benvinguts siguin. El PSC crec que té clar de qui es pot refiar”, assegurava Lamich. “L’acord programàtic inicial i la relació amb el govern continua vigent per les dues parts. Continuem treballant els temes pendents”, afegia Adell.

Relació entre Podem i ICV, els socis de la coalició En Comú Podem Cerdanyola

“Nosaltres vam fer una coalició amb ICV, si després Cerdanyola en Comú fa uns altres passos, entenem que té el seu recorregut i són dues coses diferents”, valorava Lamich. Tot i reconèixer que dins d’En Comú Podem hi ha posicions diferenciades, remarquen que el més important és “mantenir la coalició, acabar el mandat i anar valorant com s’avança”. El funcionament a la coalició “està establert”, recorden, i els “desencontres han estat molt puntuals”.

Balanç

“Han estat dos anys de treball i aprenentatge intens”, explicava la regidora Pilar Adell. “El balanç també és agredolç, perquè arribes al consistori des de fora i vols que les coses siguin ràpides, però veus que els tempos són desesperants. Aquesta és la part agre i la dolça és la qualitat humana de les persones que formen l’Ajuntament”, valorava. Per a Adell, el balanç també té una nota esperançadora en la petjada de la formació que ja s’ha concretat en diferents temes com la modificació d’ordenances fiscals, en partides pressupostàries -1’1 milions d’euros del pressupost són partides que hem acordat amb l’Ajuntament, apunta-, la recuperació d’espais emblemàtics de la ciutat per a usos públics, l’ampliació del pressupost pel Fantosfreak o el Festival Internacional de Blues de Cerdanyola o el treball en la pacificació de la carretera de Barcelona. “Volem aconseguir el màxim del que ens vam proposar”, anunciava Adell.

“Sempre treballarem en tot el que suposi avançar per a la ciutat,ja sigui amb el govern o amb altres partits”, defensava la també regidora Cecilia Collado. Des de la formació reconeixen que encara tenen molts temes pendents de l’acord programàtic inicial amb el PSC, però apunten que en l’últim any la pandèmia ho ha condicionat tot.  Alguns dels temes pendents que destaquen són el serveibucodental, el centre de dia i l’estudi per a la viabilitat d’una residència per a gent gran, l’apropament dels serveis socials, la municipalització de les escoles bressol, recuperar els serveis sanitaris als CAPs de la ciutat, l’aigua pública, el servei municipal d’atenció psicològica, la Taula d’Habitatge. “I mantenim la nostra postura sobre el PDU del Centre Direccional, que és prioritzar la salut de la ciutadania de Cerdanyola”, recordava Collado.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?