Ple extraordinari per aprovar dues modificacions de pressupost

WhatsApp Image 2023-11-24 at 08.52.38

Sis dies abans del ple ordinari de novembre, una sessió extraordinària ha servit per aprovar dues modificacions de pressupost. “Ho hem de fer ara per poder pagar dins de l’exercici 2023.Toca posar els diners on ens demanen els serveis”, explicava el regidor de Serveis Econòmics, Javi Sánchez, per justificar la urgència del ple.

El destí dels diners

En primer lloc, el ple va donar llum verda inicial a la modificació de pressupost municipal núm 68/2023 amb l’abstenció de tota l’oposició. Com que hi ha una manca de crèdit pressupostari per un import de 586.578,84 euros per atendre el pagament de les quotes d’interessos dels préstecs, el pagament de les quotes d’amortització de capital i els pagaments al servei de recaptació ORGT. S’aprova finançar aquesta manca de crèdit amb els ingressos dels rendiments dels comptes de dipòsits a la vista i venciments de diferents imposicions a termini (283.851,52 euros) i amb les baixes per anul·lació de crèdit de serveis gestors (302.727,32 euros). D’altra banda, es proposen diverses modificacions de crèdit per a diferents serveis: 68.480 euros per pagar les factures del segon semestre del ‘Programa d’Educació en el Lleure Infantil’ 2.000 euros per contribuir a La Marató de TV3, 23.000 euros per finançar el projecte ‘Una experiència de treball comunitari contra l’exclusió social, 5.403 euros per incrementar els convenis amb l’AFA del Carles Buïgas i Sant Martí i 5.000 euros per aportar a la Crida d’emergència per la població víctima del terratrèmol del Marroc.

Per últim, el consistori aprovava inicialment –amb el no de Guanyem i En Comú Podem i l’abstenció de la resta de l’oposició- la modificació de pressupost municipal núm 70/2023 perquè des del servei de Promoció Econòmica es puguin tramitar els convenis amb diferents entitats per un import de 12.805 euros. També es fa una modificació per donar de baixa 4.285 euros del conveni voluntariat protecció civil i tramitar aquest import per al conveni voluntariat Creu Roja.

“No estem d’acord en l’utilització del crèdit per posar en marxa el servei odontològic, ja es van gastar 10.00 euros per a un informe sobre com havia de ser aquest servei i no estan complitn amb la posada en marxa del servei. Les modificacions demostren que hi ha disponibilitat líquida de fons a l’Ajuntament i no entenem que el termini de pagament als proveïdors s’allargui, cal un pla de tresoreria”, criticava Pedro Arco (En Comú Podem), que demanava al govern que dediqui una partida al pressupost del 2024 per fer front “a desastres climàtics” com el del Marroc. “La gran quantitat de modificacions de crèdit que estan portant tenen l’origen en la decisió política de prorrogar el pressupost del 2022 per al 2023. També hi ha una falta de previsió en la correcció d’aquests pressupostos i ens adonem al mes de novembre”, lamentava Albert Turon (ERC), que assegurava que hi ha “una falta de projecte i problemes de gestió”.  Per part de Vox, Óscar Conde, remarcava que “retallar els serveis de seguretat ciutadana, espai públic o en el servei odontològic fa mal perquè això farà que aquests serveis no seran tan bons i creiem es podria haver retallat despeses d’altres llocs”.  Des de Guanyem, Ivan González preguntava què passaria si durant el període d’exposició pública s’han de resoldre al·legacions: “Podrien executar aquests pagaments al 2023?”. El portaveu de la formació també demanava al govern si continuen treballant en com implementar el servei odontològic municipal en el termes acordats al mandat passat.  “De moment no estem d’acord en quin ha de ser el model del servei odontològic, però a les persones que necessiten el servei odontològic des de Serveis Socials se’ls dona cobertura”, responia Javi Sánchez a les crítiques. També apuntava que en el segon trimestre s’ha passat de 29 a 23 dies en el pagament a proveïdors. “Els pressupostos que elaborem són suficientment flexibles per fer aquestes modificacions quirúrgiques per destinar-les a les necessitats que des dels diferents serveis ens fan arribar. No retallem serveis, aquestes modificacions són una adaptació d’uns diners que té l’Ajuntament a un moment concret”, valorava Sánchez.

 

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?