Per una ciutat inclusiva

ef76ec555f88001101e0e225c3aa91e9

La commemoració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat se celebra a la ciutat amb la voluntat de normalitzar les diversitats

Una Cerdanyola inclusiva on tots els ciutadans tinguin els mateixos drets i deures és el desig amb el qual s’organitza una nova commemoració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. El programa d’activitats és “una petita mostra” del treball que es fa durant tot l’any “per veure què es pot millorar com a ciutat i societat, perquè en un futur Cerdanyola sigui una ciutat inclusiva”, destacava l’alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà. I és que “la inclusió és un tema cabdal” per al govern municipal, però també ho és la participació, destacava la regidora de Drets Civils, Elvi Vila; que posava en valor així la tasca realitzada des de la Taula de la Discapacitat.

El programa encapçalat per un dibuix d’Olga Jiménez (alumna de 2n del CEIP Saltells) també vol “normalitzar les diferents diversitats que tots tenim i que no sempre són ben acceptades”, destacava Escolà. Unes diversitats que han estat plasmades en els 276 dibuixos d’alumnes de 2n de primària de la ciutat que s’exposen a la Biblioteca Central fins al 18 de desembre. Els dibuixos són el resultat de l’activitat ‘Pintem la diversitat’, integrada al Cerdanyola Educa i que des de fa tres anys també serveix per seleccionar el dibuix que il·lustra el cartell del Dia de la Discapacitats.

ACTES CENTRALS AL PARC XARAU, DISSABTE 3
Malgrat que el Dia Internacional de la Discapacitat és el dissabte 3 de desembre, l’acte institucional es celebrarà divendres. ‘A Cerdanyola Som Diversitat’, el vídeo especial que s’ha fet per a l’ocasió, es projectarà a la Biblioteca Central (passis a les 17, 18, 19 i 20 hores). Al matí (11.30 hores) tindrà lloc la recepció i lectura del manifest a la Sala de Plens de l’Ajuntament, on també es visualitzarà el vídeo i Olga Ruiz (campiona d’eslàlom en cadira de rodes i alumna de l’IES Banús) llegirà el manifest. Dissabte, el Parc Xarau acollirà el gruix dels actes del programa en una matinal presentada per Albert Castro a partir de les 11.30 hores. Concretament es farà un flashmob a càrrec de la Creu Roja, hi haurà actuació de corals (Turó Solidari i AFIS), Víctor Cortada llegirà el manifest, el grup Catalonia oferirà el seu espectacle de calaixos i ASPADI farà zumba. A més, el video que recull el procés de creació dels dibuixos de ‘Pintem la Diversitat’ es projectarà a la Biblioteca (11, 12 i 13 hores)

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?