Pendents de les nevades a cotes baixes

ErFHCm9XAAQmsAS

Final de setmana pendents de les nevades a cotes baixes. “La cota de neu es manté molt variable. A la zona del Maresme la cota de neu volta els 500 metres, mentre que a zones del Vallès Oriental s’ha vist nevar a alguns municipis a tan sols uns 300 metres”, indiquen des del Meteocat.

ERC demana al govern municipal saber si activarà cap pla d’emergència davant els avisos de perill per la possibilitat de neu i gel

Arrel dels avisos de situació meteorològica de perill per neu i fred a partir de demà 6 de gener que ha emès el Servei Meteorològic de Catalunya, ERC ha sol·licitat al govern municipal conèixer si el govern municipal ha activat, o té previst activar, un pla de protecció civil municipal especial davant la possible situació climatològica. La situació d’extrem fred que indiquen les previsions meteorològiques i les possibilitat de neu, a criteri del grup municipal republicà, aconsellen ser prudents per les afectacions col·lectives per neu i gel que hi pugui haver als carrers i a les carreteres. Per aquest mtiu demanen demanen informació de les previsions del govern front aquest episodi, amb detall dels equips d’intervenció previstos en alerta per si és necessària la seva actuació (Policia Local, Brigada Municipal o altres), la disponibilitat de contenidors de sal i la quantitat emmagatzemada d’aquesta, així com la suficiència de vestuari, eines i mitjans imprescindibles dels equips d’intervenció. Consultats per aquesta publicació, el govern municipal assegurava ahir que és el Procitat qui activa el pla d’alerta que correspongui i que “a la brigada hi ha 2.000 quilos de sal, dues màquines per distribuir-la i el personal”

Finalment, des d’ERC es recorda que  d’altres municipis veïns han activat plans d’emergència, “per la qual cosa cal que Cerdanyola estigui en alerta per actuar amb rapidesa i eficàcia, així com per informar, si fos necessari, a la població de les afectacions que es puguin originar”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?