Pedro Arco lidera el nou equip de Podem Cerdanyola

WhatsApp Image 2022-12-07 at 08.59.17

Les primàries a Podem Cerdanyola han decidit que sigui Pedro Arco qui encapçali el nou equip de la formació per a les eleccions municipals de 2023. Podem es presentarà als comicis en coalició amb Cerdanyola En Comú, però les negociacions per decidir la candidatura encara estan obertes. En la llista aprovada a les primàries, repeteix Cecilia Collado, alcaldable a les últimes municipals i regidora l’Ajuntament de Cerdanyola.  “Tenim il·lusió i ganes i ens llançarem a guanyar l’alcaldia”, assegurava Arco.

Qui és?

Arco viu a Cerdanyola des de fa més de 30 anys, és economista i funcionari de carrera de tres administracions i ha treballat com a responsable dels serveis de Comptabilitat i Recursos Humans de l’Ajuntament de Cerdanyola. “Crec que conec el funcionament de la casa i tinc molt clar que s’ha de separar política de tècnics”, valorava Arco.

“Volem una ciutat integradora, feminista, animalista, social i defensora del medi ambient”

Arco es presentava oficialment als mitjans de comunicació tot agraint la feina realitzada per les regidores Pilar Adell al consistori. Una tasca que “per primera vegada ha aconseguit posar a l’agenda política” temes com la recuperació de la concessió municipal de l’aigua, la creació d’una taula d’habitatge, la reorientació política a la gestió directa de serveis públics i la millora  en l’atenció de la prestació de serveis a la ciutadania”. A més, gràcies a la feina de les regidores, el pressupost municipal contempla la creació d’un centre de dia, l’adquisició d’habitatge social, la necessitat de crear mesures d’estalvi energètic i punts de recàrrega per a vehicles elèctrics. “Ens hem guanyat el respecte i el dret d’exigir el compliment dels compromisos en la gestió municipal que vam signar en l’acord programàtic inicial amb el PSC”, remarca.

“Volem una ciutat integradora, feminista, animalista, social i defensora del medi ambient”, destaquen. I per aquest motiu treballaran per la descentralització del servei d’atenció al veïnat, per establir un model de gestió directa  de prestació de serveis, per vetllar pel medi ambient, per no permetre que es construeixi habitatge sobre abocadors tòxics, perquè la gent jove pugui crear el seu projecte de vida a la ciutat, per un acompanyament actiu a la Gent Gran i per potenciar els serveis de salut mental i bucodental. “Volem fer un programa el més participatiu possible”, afegia Collado, que destacava que cal tractar temes com Collserola, la zona de Santa Teresa, la Clota, l’amiant, els polígons industrials o la joventut.

Crida a la unitat del món progressista

L’objectiu de la formació és “consensuar un projecte que uneixi el món progressista i diferents formes de veure Cerdanyola per plantejar mesures que millorin la vida de la gent”. Per a Podem, “el món progressista ha de fer el màxim esforç buscant la unitat, perquè si no es genera desafecció política”.

Collado: “El proper mandat serà el d’avançar”

Podem va entrar per primera vegada al consistori al 2019 i ara, tres anys i mig després, arriben les valoracions. “Per a nosaltres ha estat un mandat per desencallar temes. se’ns ha dit que hem afavorit molt el partit del govern, però estàvem guiades per desencallar punts. El pròxim mandat és per fer les coses bé i avançar”, assegurava Collado, que es mostrava satisfeta per la feina realitzada: “Hem treballat amb honestedat, convicció i molt d’amor per la ciutat i la seva gent defensant unes polítiques públiques per fer millor la vida de la gent”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?