Pedro Arco, alcaldable d’En Comú Podem

podem2
Abellán, Monedero, Collado i Arco durant la presentació a l’Espai Enric Granados

Finalment Pedro Arco és el candidat a l’alcaldia d’En Comú Podem per a les eleccions municipals del 28 de maig. “Cerdanyola es mereix un altre tipus de polítiques que les que hem tingut fins ara”, assegurava l’alcaldable, que es presentava oficialment a l’Espai Enric Granados com una persona “treballadora i compromesa amb els drets socials”.

Arco, que viu a Cerdanyola des de fa més de 30 anys, és economista i funcionari de carrera de tres administracions i ha treballat com a responsable dels serveis de Comptabilitat i Recursos Humans de l’Ajuntament de Cerdanyola. “Estic aquí una part del que el servei públic m’ha donat”, confessava Arco, que creu que “des del poble es pot aconseguir molt”.

Residències per a la gent gran i pisos assequibles per als joves

“A Cerdanyola falten polítiques per a la gent gran i els joves, dos col·lectius que han estat desatesos”, valorava abans d’anunciar que quan En Comú Podem governi treballarà per a la construcció de residències públiques per a la gent gran i pisos assequibles per als joves. Des de la formació defensen una construcció urbanística responsable al Parc de l’Alba: “No vull que d’aquí a uns anys els meus fills comprin un pis al Centre Direccional i després acabin malalts, hem de lluitar perquè es descontaminin abans els abocadors”. També assegurava que el tribut metropolità s’hauria d’haver aplicar d’una altra manera. “Si com a ciutadans paguem més hem de tenir millors serveis”, afegia. “Tenim molta feina per davant i espero estar aquí en quatre anys per explicar tot el que hem aconseguit des de l’alcaldia”, anunciava.

Crítiques al PSC

En el seu primer discurs com a alcaldable Arco també es mostrava crític amb la incorporació de l’exregidora d’En Comú Podem (ECP), Pilar Adell, a la llista electoral del PSC: “Una companya ha estat comprada per un partit que es condueix com si fos una corporació”. Per al candidat, els socialistes perden així “tot el sentit de partit i demostren que no tenen projecte de poble, sinó que volen poder”.

Orgull per la feina feta

L’alcaldable era presentat per la regidora i candidata al 2019, Cecilia Collado, que assegurava que Arco ha donat un suport important al grup municipal aquests quatre anys. “Estem molt orgulloses de la feina que hem fet amb una tasca important per desencallar temes i treballant pel bé comú”, valorava Collado. L’impuls de la Taula d’Habitatge, la municipalització de les escoles bressol i el contenciós administratiu interposat contra alguns aspectes del projecte del Centre Direccional conjuntament amb altres partits i entitats. Des del grup municipal reconeixen que alguns acords que tenien amb el govern no s’han complert, com la creació d’un servei odontològic públic.

Per la seva banda, la coordinadora de Podem Catalunya, Conchi Abellán, destacava que En Comú Podem Cerdanyola ha demostrat que “des de l’oposició es poden aconseguir coses” i apuntava que la formació ha d’estar a la institució, però també als barris: “És qüestió de defensar la vida davant d’aquells que ens volen treure tot. Hem vingut a protegir la gent treballadora”. La coordinadora apuntava que a Cerdanyola hi ha un PSC que té clares les seves polítiques, com el Quart Cinturó o l’ampliació de l’aeroport del Prat: “Són les polítiques del ciment. Hem vingut a dir que no. Tots els diners que hi ha al municipi han d’anar a donar qualitat de vida als veïns i veïnes de Cerdanyola”.

Monedero: “les grans transformacions democràtiques en aquest país s’han fet des dels municipis”

Però el gran protagonista va ser un dels fundadors de Podemos, Juan Carlos Monedero, que remarcava que Podemos mai ha d’oblidar que va néixer d’un moviment social i encara que passa per un “moment complicat de reconstrucció” han aconseguit el primer govern de coalició a Espanya en 80 anys. Però “les grans transformacions democràtiques en aquest país s’han fet des dels municipis”, recordava Monedero, que s’ha mostrat crític amb els mitjans de comunicació i ha defensat les propostes d’Irene Montero: “La gent ens reconeix que som govern i que som la part social del govern i comença a notar que estem construint partit”. En aquest sentit, destacava que és la primera vegada que Podem s’està fent valer i que les municipals seran importants.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?