Pas endavant per construir un carril bici a la N-150

generaimatge

Cerdanyola, Ripollet, Montcada i Barberà compten amb el suport de l’AMB per habilitar un carril bici. Els quatre municipis vallesans i l’Àrea Metropolitana han treballat un pla de millora de la mobilitat a la carretera N-150, que volen presentar a la Generalitat, titular d’aquesta via. Els quatre ajuntaments han treballat els darrers mesos aquesta proposta i han demanat a l’AMB una subvenció per a la instal·lació del carril bici que connecti les quatre poblacions. Tot i comptar amb el seu suport, donat que la titularitat de la carretera correspon a la Generalitat de Catalunya, a la reunió es va acordar presentar l’avantprojecte al Departament de Territori i Sostenibilitat, amb l’objectiu de treballar per a obtenir un encaix de la proposta tant en l’àmbit tècnic com administratiu. El carril bici de la Nacional N-150 és una demanada històrica que connectaria els municipis esmentats d’una manera més saluda i sostenible i amb una visió més amable pel vianant.

Tècnics i polítics municipals van reunir-se telemàticament amb l’AMB per parlar sobre el pla de millora de la mobilitat de la N-150. Aquest pla sorgeix de l’acord per una nova mobilitat metropolitana, presentat per l’AMB la passada primavera, arrel de l’augment de l’ús del vehicle privat i la reducció de la demanda de transport públic, generades per la crisi de la Covid-19. Aquest acord promou accions per preservar l’aire net i saludable, la recuperació del transport públic, la millora de la mobilitat entorn de l’àmbit laboral i l’increment d’espais per a vianants i per a l’ús de la bicicleta. En aquest context, l’AMB va presentar una proposta per tal d’incrementar l’espai per a vianants, la millora de la circulació dels autobusos i la instal·lació de carrils bici des del municipi de Montcada fins a Barberà.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?