Pares del Saltells demanen solucions per a les elevades temperatures del menjador

d4ae67bb81032f6add66be1c1df07be9

Infants que dinen amb una temperatura de 27 graus a l’hivern i desmais d’algunes de les monitores del menjador. Aquestes situacions van fer que fa un any es constituís la comissió Saltells Infraestructures per denunciar les deficiències de l’edifici que acull el menjador escolar de l’escola Saltells. Els pares i mares que formen la comissió asseguren que aquestes temperatures van començar fa sis anys fruit de les obres de remodelació de l’escola. “L’edifici es va construir de pena, no té un equip electrònic que reguli la temperatura, en realitat existeix, però no s’ha connectat mai”, explica Daniel Benítez, un dels membres de la comissió. En el ple de dijous la regidora d’Educació, Maria Reina, assegurava que s’està fent el “seguiment a nivell tècnic” i que ja s’han arranjat els tolls d’aigua que s’acumulaven a l’entrada de les classes de pàrvuls i que els pares també havien denunciat.

Les famílies expliquen que tot i que l’edifici respecta la normativa vigent en el moment de la seva construcció -no l’actual-, “tots els professionals coneixen les conseqüències tèrmiques dels tancaments vidrats orientats a est-oest i desprotegits de la radiació solar”. En aquest sentit, Benítez afirma que es tracta d’una “mala construcció, execució i supervisió de les obres” i que  per tant, “hi ha una responsabilitat de l’arquitecte i del que va construir”.  Per intentar aportar dades reals a la problemàtica, des de fa mesos la comissió ha iniciat un equip de treball per recollir documentació que argumenti empíricament aquesta realitat. Així, els integrants de la comissió prenen dades a l’interior de l’edifici sobre la temperatura, la concentració de CO2 i la humitat relativa. “Les dades ens diuen que l’ambient no és l’adequat ni per treballar ni per estudiar, com fa calor les portes han d’estar obertes també a l’hivern i els nens es refreden”, apunten. A més de les elevades temperatures, la concentració de CO2 també supera els índexs recomanables: “Si no ventiles, tens un problema de qualitat de l’aire”, destaquen. Per a ells, una solució fàcil passaria per posar para-sols en les finestres de la cara sud, connectar els cables del termostat i un intercanviador d’aire per a una correcta ventilació.

A l’octubre del 2013 els pares van presentar un projecte, finançat per l’AMPA, per millorar aquestes deficiències, però L’Ajuntament els hi va comunicar que no podia autoritzar l’execució d’obres per part dels pares i mares “per una qüestió de la responsabilitat que se’n deriva de l’execució d’aquestes”. A més,   des del govern municipal també se’ls va comunicar que l’edifici és de titularitat pública i el propietari és el Departament d’Ensenyament, que “és a qui li correspon fer les obres a les escoles”. Les famílies entenen la solució i asseguren que només demanen a la regidoria d’Educació “que camini amb nosaltres i ens ajudi a buscar el camí perquè aquestes situacions no es repeteixin”.

DADES RECOLLIDES, AL BLOC
Els resultats dels estudis realitzats sobre temperatures i qualitat d’aire a les aules es poden consultar a través del bloc http://saltellsinfraestructures.wordpress.com/darreres-noticies-3/.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?