Panattoni construirà al Parc de l’Alba el centre de dades més gran de Catalunya

230411_parcela_panattoni3.jpg_1985104246

El promotor d’espais logístics Panattoni construirà al Parc de l’Alba el Centre de processament de dades (CPD) més gran de Catalunya amb una potència instal·lada de 42 MW.

El Consorci del Parc de l’Alba -integrat per l’Institut Català del Sòl (INCASÒL) i l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès- i  el promotor immobiliàri logístic-industrial Panattoni han formalitzat la compravenda d’una parcel·la que el planejament urbanístic qualifica amb clau CPD, per ubicar un Centre de Processament, emmagatzematge i distribució de Dades (CPD). Els terrenys tenen una superfície de 68.000 m2 i un preu de venda de 30,67 milions d’euros.

En aquesta parcel·la, Panattoni preveu la construcció d’un campus tecnològic de fins a 68.000 m2 de superfície, el que s’espera que sigui el Data Center més gran a ser desenvolupat a Catalunya durant els propers anys, i que comptarà amb una potència instal·lada de 42 MW. La inversió estimada per al desenvolupament del projecte arriba als 300 milions d’euros. La seva primera fase, que començarà a construir-se a finals del 2023, tindrà una superfície aproximada de 42.000 m2.

Els terrenys estan situats al llarg de l’Avinguda de la Ciència, on ja hi ha ubicades empreses com Natura Bissé, Stradivarius, Sener, i La Caixa, entre d’altres. A més, es beneficien d’un emplaçament excel·lent, amb accés directe a l’autopista AP-7 i a només 20 minuts de Barcelona, i prop d’edificis i equipaments destinats a la recerca i la innovació com és el Sincrotró Alba i el Parc Científic i Tecnològic i la UAB.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?