Óscar Conde: “Aquestes eleccions municipals anem a totes”

WhatsApp Image 2023-05-12 at 08.48.55

La formació d’extrema dreta es presenta per primera vegada als comicis de Cerdanyola. El seu alcaldable viu des dels 14 anys a la ciutat i treballa com a xofer d’autobusos

 

l Va participar a la plataforma Cerdanyola 2000 i en les dues parròquies de la ciutat. Per què ha decidit ara encapçalar Vox a Cerdanyola?

La Cerdanyola que vaig conèixer quan era jove desgraciadament ja no és la que tenim per als nostres fills. He participat a la plataforma Cerdanyola 2000 pel mateix, perquè hi havia problemes i el barri s’estava quedant antiquat i s’havia de remodelar. Arriba un moment que veus que el teu poble té cada vegada i més problemes i  apareix Vox en el camí. En aquell moment decideixo fer el pas per ajudar a VOX. Des del principi treballem per formar una alternativa que solucioni els problemes que preocupen els ciutadans. I quan estiguem dins del consistori així ho farem. En cap moment el meu afany era ser candidat a l’alcaldia, jo vaig començar a treballar al partit per aquestes coses que t’he explicat. Però un dia el comitè municipal decideix que  sigui el candidat.

 

l I Vox es presenta per primera vegada a les eleccions municipals a Cerdanyola. Amb quin objectiu electoral ho fan?

Sortim a totes i qualsevol resultat per a nosaltres ja és sortir a guanyar perquè partim de zero. Per aquest motiu qualsevol resultat per a nosaltres és bo sempre que entrem al consistori. Però sortim a guanyar pels nostres veïns, perquè creiem que realment cal un canvi important a Cerdanyola.

 

l Ha assegurat que els objectius per a Cerdanyola són recuperar el CAP de Fontetas i millorar la mobilitat amb el Taulí. Com ho pensen aconseguir?

El CAP de Fontetes porta tancat des d’abans de la pandèmia i això obliga els nostres veïns a desplaçar-se a altres de més llunyans. Hem enviat al nostre grup parlamentari la petició perquè es comenci ja a treballar i que el CAP Fontetes reobri en un horari molt més ampli que el que hi ha ara, que simplement és per a pacients crònics. I si cal una remodelació, doncs també invertir diners en aquest ambulatori. Tenim un hospital de referència com és el Taulí i la veritat és que la mobilitat no és la més adequada pels nostres veïns i malalts. No pot ser que un vagi a l’hospital i que els autobusos passin cada hora. Treballo al sector del transport i crec que hi podria haver unes llançadores que cada 10 o 15 minuts recullin pacients. Això ja és pactar amb el contracte que hi hagi amb l’empresa que porti aquests serveis. Demanem també obrir l’hospital Ernest Lluch. Nosaltres fa dos anys ja que vam començar a treballar i unirem forces perquè aquest projecte es pugui elaborar com més aviat millor. Però sobretot el més important és que C4rdanyola estem per sota a la ràtio de metges per habitant. necessitem incrementar els metges perquè els ciutadans tinguin una qualitat sanitària. També proposàvem que Ca n’Altimira fos una zona de restauració i d’oci per als nostres joves. S’ha optat per un centre cívic, però la nostra proposta era una zona d’oci. També s’ha de fomentar el comerç local i ajudar els autònoms amb deduccions fiscals. Un altre tema és la seguretat. Antigament es veien les patrulles mixtes de Mossos i policia local i això avui malauradament no és així.

 

l Precisament es presenten com la solució als problemes d’inseguretat del municipi, però ja en l’última audiència ciutadana se’ls va negar que Cerdanyola tingui unes dades preocupants o diferents a la resta de municipis de l’entorn.

Si això és el que va dir el nostre alcalde, però no són dades que jo m’estigui inventant, ni que vulgui ser alarmista o populista. Aquestes dades estan al Ministerio de Interior i són dades fins al tancament de l’any. La intimidació per robatori al carrer ha pujat un 100% i un 75% als domicilis. A més, tots aquests problemes m’arriben per veïns. Encara que sembla que Cerdanyola és una zona tranquil·la, malauradament passen coses.

 

l Segons les dades del Ministerio hi ha hagut un increment de robatoris a Cerdanyola i a tots els municipis perquè s’està agafant una comparativa amb el 2020 i 2021, anys en els quals hi havia confinament.

No estic d’acord amb això. Perquè realment això està augmentant. Aparentment Cerdanyola és una ciutat tranquil·la, però malauradament ens semblem més a altres municipis veïns que a ells sí que els afecten molt més que a nosaltres aquestes onades de robatoris i intimidacions.

 

l El seu programa també diu que volen acabar amb el malbaratament del govern municipal i millorar els serveis. Pot concretar-ho?

En relació als serveis públics hem de millorar la sanitat, la seguretat i l’espai públic. Hi ha carrers que fa molt temps que estan amb deteriorament, que no s’ha millorat. Pel que fa al malbaratament creiem que es podria reduir la despesa en sous de l’equip de govern. Proposem uns sous més austers i aquests sous es podrien destinar realment a baixar impostos i millorar infraestructures i altres.

 

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?