Oliver Ballabriga: “Hem de suplir igualant al camp el que no podem igualar en altres aspectes”

Oliver Ballabriga porta 22 anys entrenant. Va començar al futbol base i ha anat passant per diferents etapes. Després d’uns anys al CP San Cristóbal, és l’entrenador del primer equip del Cerdanyola FC des de fa poc més d’un any.

Què t’ha portat fins el Cerdanyola FC?

En els últims anys he estat al CP San Cristóbal. Vam agafar l’equip quan estava a Primera Catalana, el vam pujar a Tercera Divisió i al 2022 vam classificar-nos al Play-off a la Segona RFEF. Vaig arribar al Cerdanyola arrel d’una trucada. Em van explicar el projecte i el vaig veure molt interessant. Tot i que ja el coneixia, des de fora pensava que era un bon club i em vaig capficar.

Ara ja portes més d’un any com a entrenador del Cerdanyola, com ha estat aquest primer any després de reemplaçar el Toni Carrillo que portava 15 anys al club?

El meu primer any en el club ha estat molt positiu. M’han acollit molt bé i des del primer dia m’he sentit molt còmode.

Quan vam arribar estava en una situació molt complexa pel canvi d’entrenador i la poca planificació de la temporada, però veníem amb il·lusió i ganes de treballar. També estàvem en un grup que no ens tocava i havíem de fer viatges molt lluny, però es va aconseguir salvar la categoria quan pensàvem que seria quasi impossible. Aquest any hem pogut planificar més la temporada i tornar al grup 3. Finalment la feina ha sortit bé i estic molt content tant en el club com en la situació esportiva.

Com és la teva relació amb els jugadors?

Soc un entrenador que intenta ser proper i, com em considero jove, també podem parlar d’altres aspectes. Al final no deixa de ser una relació entrenador-jugador, que no és complicada, però que com a entrenador has de saber gestionar a molts jugadors. El més important és tenir respecte entre tots i poder coordinar-ho de la millor forma possible, però la veritat és que estic molt content amb la plantilla que tenim aquest any a nivell esportiu i personal.

Quins objectius teniu fixats per a la temporada?

L’objectiu del club és salvar la categoria. El Cerdanyola FC és un club que està en creixement, especialment a nivell de primer equip. Hi ha un molt bon futbol base, hi ha molta gent que treballa al club i la idea és potenciar el futbol base i les categories. Aquesta serà la tercera temporada que el primer equip està en Segona RFEF i crec que l’objectiu ha de ser consolidar-la i anar creixent a poc a poc.

Ens enfrontem a equips del potencial esportiu i econòmic com l’Hércules CF, el CE Lleida o equips que han estat a Primera Divisió. Segurament som un dels equips amb menor pressupost de la categoria i ho hem de suplir intentant igualar al camp el que no podem igualar en altres aspectes. L’objectiu ha de ser la permanència en la categoria i el nostre objectiu diari és treballar el millor possible i esperar el partit que ens toqui per competir i guanyar.

Després d’avaluar l’equip i els partits passats, hi ha algun aspecte concret que creus que necessita millora?

Sempre hi ha aspectes a millorar, però estem contents amb la feina dels jugadors. Creiem que hauríem de tenir 4 o 5 punts més per com han anat els partits i per la feina dels nois, però és futbol i tens el que et mereixes. Hem de millorar molts aspectes. Vam començar la temporada encaixant molts gols, després vam millorar i en els últims partits hem tornat a fallar. En qüestió de números som el quart equip més golejador de la lliga. Som un equip que marca gols amb facilitat, però també que els encaixa amb facilitat, per tant hem de millorar-ho.

Com encareu el primer partit de l’any 2024 contra el SD Formentera?

Vam acabar l’any perdent 2-3 a casa contra l’Espanyol B. Al final del partit ens van anular un gol que creiem que era legal i ens vam quedar amb una mala sensació. Teníem moltes expectatives en aquest partit per poder estar en una zona de la taula on estiguéssim tranquils i perdre’l ens va fer posicionar-nos més avall. Encara falten 18 partits, però afrontem el partit de Formentera amb ganes. Sabem que és un rival directe que va empatat a punts amb nosaltres i serà un partit difícil, però ja portem setmanes entrenant i veiem a l’equip il·lusionat. L’afrontarem com sempre: fent-ho de la millor manera possible i amb ganes de guanyar per recuperar la sensació de l’últim partit per començar l’any amb bon peu.

Quina visió tens en quant al desenvolupament de joves talents? Assisteixes a partits o entrenaments de categories inferiors o estàs en contacte amb entrenadors?

Durant els entrenaments del primer equip gairebé tots els dies pugen jugadors del juvenil a entrenar amb nosaltres. No volem interferir en el seu objectiu de pujar a Nacional, perquè estan fent molt bona feina, però així també poden venir convocats a jugar amb nosaltres en el cas que sigui necessari.

Què has après de les teves experiències anteriors com a entrenador?

Ser entrenador no és fàcil. En el futbol quasi sempre t’avaluen pels resultats. Si guanyes ets un bon entrenador i si perds, ets dolent. És injust, però aprens a conviure amb aquesta idea. Sempre hem d’intentar deixar veure el millor dels jugadors, ser clars i tenir una bona dinàmica de treball. La meva experiència m’ha ensenyat a controlar millor els grups i, respecte els resultats, m’ha ensenyat a tenir paciència. Quan tot va bé, seguir treballant i quan els resultats van malament no donar-se per vençut. El futbol dona ratxes bones i dolentes, quan són bones s’han de gaudir i quan són dolentes s’ha de seguir treballant fins l’últim partit. – Paula  Sama

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?