Octavi Sena: “El nostre principal objectiu és fer que Cerdanyola sigui una gran ciutat”

WhatsApp Image 2023-05-11 at 08.47.05

Viu a Sant Cugat, però té molta implicació amb Cerdanyola i encapçala el nou projecte del PDeCAT al nostre municipi. Va ser pastor protestant i ara és directiu d’una empresa farmacèutica

 

Ara Cerdanyola ha estat la sorpresa quan s’han fet públiques les candidatures que es presenten a les eleccions municipals. Per què neix aquest partit?

Ara Cerdanyola és el projecte del PDeCAT que hem fet un pacte a nivell municipal entre tots els municipis i ens diem Ara i la població que correspon, en aquest cas Cerdanyola. I ’objectiu és ocupar un espai central d’un catalanisme moderat. I, sobretot, el meu gran objectiu i el del meu equip és reduir la taxa d’abstenció i motivar aquest 35% d’abstenció perquè el dia 28 de maig vagi a  votar.

 

l Ara Cerdanyola alguna vinculació amb l’antic PDeCAT de la ciutat?

Jo no sé què ha passat amb l’antic PDeCAT antic, només et puc dir que a mi se m’ha presentat com un projecte nou a última hora. Em vaig oferir com a voluntari perquè tinc ganes de fer coses per Cerdanyola i la veritat és que he muntat un equip de 25 persones més un suplent per fer la candidatura.

 

l Sou una formació fins ara desconeguda a la ciutat. Teniu esperances d’entrar al consistori?

Nosaltres ens presentem ara, però el projecte és per quatre anys vista. Si no entrem no passa res, però volem sembrar la llavor i sobretot esperar que caigui en bona terra i doni molts fruits. Evidentment ens presentem per entrar al consistori.

 

l Quina és la teva implicació amb Cerdanyola?

Jo visc a Sant Cugat des de fa més de 20 anys i conec Cerdanyola. Tinc molts amics aquí i sent pastor protestant he col·laborat amb l’església protestant de Cerdanyola i tinc molts vincles aquí. Encara que no sóc resident a Cerdanyola, la conec molt i hi tinc molts amics. Per exemple, la número 2 de la llista és la Míriam Mimó i Mas, que és neta d’un gran personatge de Cerdanyola.

 

l I quines propostes presenteu per Cerdanyola?

Seré molt honest. El primer objectiu era presentar la llista. Ho hem aconseguit i ara estem treballant en el programa. Però puc destacar que el gran objectiu és fer que Cerdanyola sigui una gran ciutat com Sant Cugat, que tingui un prestigi i un potencial. Cal que els joves de Cerdanyola no hagin de venir a Sant Cugat per tenir el seu espai d’oci i d’esbarjo. En fi, crear condicions adequades i també a nivell esportiu que hi hagi activitats com per exemple volei platja.

 

l Una pista de volei platja en una ciutat que no té platja?

No necessites tenir platja. Sant Cugat en té una i tampoc té platja. Es pot portar sorra de platja i muntar una zona per entrenar. El vòlei platja no és necessàriament un esport de practicar a la platja.

 

l Quines creu que són les necessitats que té Cerdanyola?

Actualment Cerdanyola a nivell de mobilitat necessita millorar. La gent em diu que aquí per aparcar és un problema. I quan he vingut amb cotxe m’ha costat molt aparcar. Però si no hi ha espai, com pots crear aparcament? Hem de veure la forma com ho podem fer. Ens agradaria proposar un bus que fes un tomb per tot Cerdanyola i que tingués un preu molt assequible per costejar el cost, de manera que la gent el pogués fer servir, aparcar fora, agafar el bus i entrar-hi.

 

l Com valora la situació política d’aquests últims quatre anys?

Crec que cadascú que ha governat Cerdanyola ha fet el que ha pogut perquè Cerdanyola sigui un gran municipi. Si em permets l’expressió contrincants polítics, mai em sentiràs parlar res negatiu d’ells. Jo sóc molt positiu, sóc engrescador i si vull motivar la ciutat és perquè valoro primer la feina que s’ha fet fins ara. És molt bona feina. No he vingut a la política per destrossar ningú ni per entrar en temes negatius. Dit això, crec que hi ha coses a millorar. Com la mobilitat, esports o seguretat ciutadana, però aquí involucra a quatre pilars. No és només la policia, m’agradaria parlar també  d’agents cívics i d’agents socials.

 

l I si finalment entren al consistori…

Seguirem treballant. Perquè tal com he dit el nostre és un projecte per quatre anys.

 

l I parlava abans de fer l’equip per presentar la llista. Ha costat molt?

L’empatia és el meu fort. He convençut molta gent que m’ha dit: jo passo de la política, però si ets tu, vinc amb tu.

 

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?