Oberta la convocatòria de subvencions pel foment del lloguer social

1625166156357(1)

No és cap novetat que l’accés al lloguer a Cerdanyola és molt difícil pel preu i per la falta d’oferta. Després de l’aprovació del Pla Local d’Habitatge, l’Ajuntament de Cerdanyola ha obert la convocatòria de la Subvenció pel Foment del Lloguer Social destinada a cobrir despeses d’arranjaments i reparacions a habitatges buits amb el compromís que aquests s’ofertin de lloguer a través de la Xarxa Local de Mediació per al Lloguer Social. “Necessitem pisos”, assegurava la regidora d’Habitatge, Pepi Rivera, acompanyada per l’acalde Carlos Cordón que convidava aels propietariss de pisos buits a posar-los en lloguer beneficiant-se dels avantatges de fer-ho a través de l’Oficina d’Habitatge.

El Pla Local d’Habitatge aprovat al juny és una eina essencial per a les polítiques d’habitatge a Cerdanyola. “L’accès a l’habitatge és una de les  demandes majoritàries que la ciutadania ens fa arribar a Serveis Socials i a l’Oficina d’Habitatge”. Actualment el parc social d’habitatge de Cerdanyola està format per 11 habitatges i la previsió del govern és ampliar-lo, segons anunciava Rivera.

Primeres accions del Pla Local d’Habitatge

Com a pas previ al desenvolupament al Pla Local d’Habitatge es farà un cens dels pisos buits que hi ha a la ciutat per tal de dur a terme accions per incloure’ls al mercat. Segons dades del 2011, a Cerdanyola hi havia 2.186 habitatges buits al municipi. També es posarà en marxa un servei d’assessorament jurídic sobre habitatge.

El termini per a la presentació de les sol·licituds serà fins al 30 de setembre

La convocatòria de la Subvenció pel Foment del Lloguer Social té com a finalitat atorgar subvencions a les persones propietàries d’un habitatge ubicat a Cerdanyola per a despeses de manteniment de l’habitatge en l’any anterior a la signatura d’un contracte d’arrendament o durant l’any anterior a la data d’inici de la convocatòria en el marc del programa de mediació de lloguer social; despeses de reparacions, manteniment i substitucions d’elements i equips de l’habitatge; despeses d’assegurances per deutes de lloguer durant la vigència del contracte d’arrendament en el marc del programa de mediació de lloguer social i per despeses d’obres d’arranjament i posada a punt d’habitatges buits per complir amb els requisits mínims d’habitabilitat per ser llogat en el marc del programa de mediació de lloguer social.

La quantitat de la subvenció serà el 100% de les despeses fins a un màxim de 1.200€ en cas de formalització d’un contracte de lloguer a través de la Xarxa de Mediació pel Lloguer Social i el 100% de les despeses fins a un màxim de 1.500€ en cas d’habitatges buits que facin obres d’arranjament i posada a punt de l’habitatge.

Xarxa de Mediació per al Lloguer Social

La Xarxa de Medicació per al Lloguer Social és  un servei de mediació entre les persones propietàries d’habitatges desocupats i possibles llogaters amb l’objectiu d’increment el nombre d’habitatges al municipi a preus assequibles amb la garantia que l’Administració vetlla pels seus interessos, fent un seguiment de la relació contractual i aportant seguretat i professionalitat a propietaris i a llogaters.

Les persones que decideixen posar el seu habitatge en lloguer a través de la Xarxa de Mediació per al Lloguer Social reben atenció personalitzada, assessorament, redacció i formalització del contracte de lloguer de manera gratuïta, assegurança d’assistència jurídica i multirisc, protecció de l’impagament de 6 mesos, mediació del propietari i llogater durant la durada del contracte, bonificació de l’IBI del 80% i subvenció anual del 100% de les despeses per reparacions fins a 1.500 euros. “Surten beneficiades les dues parts. El propietari té una cobertura que no li ofereix el mercat i el llogater pot accedir a un habitatge a un preu  un 20% més baix del que regula la Generalitat”, apunten des del consistori, que farà una bustiada per tota Cerdanyola per informar de la campanya.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterAbrir chat
Necessites ajuda?