Noves jornades de donacions de sang a l’agost

WhatsApp-Image-2022-11-10-at-12.24.58

Per poder mantenir les reserves de sang en un estat òptim, s’espera que prop de 120 persones s’apropin a donar sang a la Plaça Abat Oliba de Cerdanyola a l’agost. El 2 d’agost es posa en marxa una campanya de donació de sang de 9 a 13 i de 17:30 a 21 h i el 18 d’agost de 17:30 a 21 h. Totes dues jornades es durant a terme a la Plaça de l’Abat Oliba. Al web donarsang.gencat.cat es pot reservar cita.

A més, tots els menors de 40 anys, podran apuntar-se al Registre de Donants de Moll d’Os a través d’una mostra de sang. Per fer-ho, només és necessari avisar a l’equip professional del Banc de Sang que hi hagi a la campanya.

És necessari que més joves s’hi registrin per augmentar les possibilitats de trasplantament de pacients amb leucèmia. Cada any, 5.000 persones són diagnosticades amb aquesta malaltia a l’Estat espanyol, i el trasplantament de medul·la òssia és l’única esperança per a molts afectats de leucèmia i altres malalties de la sang.

A l’estiu, toca donar sang, toca rebre vida

Amb el lema ‘Toca donar sang, toca rebre vida. Somriu, el teu gest salva moltes vides a l’estiu’, el Banc de Sang i Teixits recorda que, tot i les vacances, els pacients continuen necessitant sang per als seus tractaments. I és que, el canvi d’hàbits de la ciutadania i la calor són les principals raons per les quals baixen les donacions.

Les persones que tinguin previst un viatge, poden consultar prèviament el web donarsang.gencat.cat/viatges per comprovar si hi ha algun impediment per donar sang un cop s’ha tornat.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?