Nova normalitat: mascaretes obligatòries

be44bedc8a2f068e6343d56452fd4574

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) ha publicat el decret de mesures urgents de prevenció, contenció i coordinació per fer front a la crisi sanitària provocada pel Covid-19 que seran la normativa a seguir a partir del 21 de juny, quan finalitzi l’estat d’alarma. La seva vigència es perllongarà fins que hi hagi una teràpia o vacuna efectiva contra el virus.

El decret posa fi a les restriccions per moure’s per tot Espanya, fixa el distanciament social en un metre i mig i l’ús obligatori de màscares per a majors de 6 anys quan no es puguin mantenir aquestes distàncies sota multa de fins a 100 euros.

Tests als casos sospitosos

Els serveis de salut de les comunitats autònomes hauran de garantir en tots els àmbits de l’assistència i, en especial, en l’atenció primària, que “a qualsevol cas sospitós de Covid-19 se li realitzarà una prova diagnòstica per PCR o una altra tècnica de diagnòstic molecular tan aviat com sigui possible des del coneixement dels símptomes”.


Residències

Les residències hauran de tenir preparats plans de contingència per a possibles rebrots. El Govern estableix que seran les comunitats autònomes les que hauran de garantir la coordinació dels centres residencials de persones amb discapacitat i de persones grans.

Centres educatius

Els centres educatius hauran de garantir en la nova normalitat que els estudiants mantinguin una distància de al menys 1,5 metres, així com evitar aglomeracions. Quan no sigui possible mantenir aquesta distància de seguretat, s’han d’observar les mesures d’higiene adequades per prevenir els riscos de contagi.

 

 

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?