Nova cara per al Mercat de Fontetes

a0e2fbcdd218693394d187e767c5271e

La llotja municipal tancarà a l’agost per iniciar unes obres de remodelació que suposen una inversió de més d’un milió d’euros

Al març del 2019 el Mercat Municipal de Fontetes tindrà una nova cara. A l’agost començaran les obres -que s’allargaran durant vuit mesos- per modernitzar el Mercat Municipal de Les Fontetes, però la llotja només estarà tancada al públic entre el 30 de juliol i 30 d’agost. En aquest període s’aprofitarà per realitzar les tasques més feixugues que necessiten el tancament de l’equipament i la resta de treballs es faran coexistint amb la feina habitual del mercat. Els nous treballs completen els realizats a l’agost del 2016, quan es va canviar la teulada de fibrociment del mercat municipal.

CONSTRUCCIÓ DE NOUS LAVABOS I IMPERMEBEALITZACIÓ DEL TERRA DE LES PARADES DEL PEIX

Les actuacions previstes afectaran als dos edificis que conformen l’equipament. El projecte contempla obrir el mercat a la plaça del Pla de les Alzines substituint el tancament actual d’obra per un de vidre. A més també es crearà un gran porxo d’accés a la plaça que actuarà com a element destacat i que permetrà accedir a una zona vestíbul, una part de la qual a l’exterior de l’edifici i l’altra a l’interior. Per fer-lo s’enderrocarà una filera de parades, actualment sense ús i tapades amb una lona. S’eliminaran els graons i s’adaptarà a les persones amb diversitat funcional l’única entrada que encara no era accessible. Els treballs també comportaran actuar a les zones de les parades del peix tot impermeabilitzant el terra. La reforma inclou la construcció de nous lavabos.

L’IMPORT DEL PROJECTE DE REMODELACIÓ DEL MERCAT, FINANÇAT PER L’ÀREA METROPOLITANA DE BARCELONA (AMB), ÉS D’1.026.843,09 EUROS

El projecte de reforma pretén “ressaltar les característiques arquitectòniques dels edificis, com ara les voltes de la teulada, al temps que s’amagaran les màquines existents”, segons es destaca des del consistori. També es vol millorar la ventilació i la il·luminació natural i des del mes de maig s’estan realitzant treballs de conservació i manteniment de les cambres frigorífiques del mercat. L’import del projecte de remodelació del mercat, finançat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), és d’1.026.843,09 euros i les realitzarà Món Vertical SL. L’import de l’adjudicació dels treballs de manteniment de les cambres frigorífiques de 160.331,16 euros i l’empresa que està fent els treballs és Fredvic SL.

LES ACTUACIONS ALS MERCATS S’EMMARQUEN EN UNA “APOSTA ESTRATÈGICA DE FUTUR DEL GOVERN PER REFORÇAR ELS MERCATS MUNICIPALS COM EIX COMERCIAL DE LA CIUTAT”.

El president de la junta de concessionaris, Julià Puig, qualifica la remodelació “com un projecte de futur molt important” per als paradistes. “És un començament” per al present i futur de la llotja “que no acaba aquí”, assegura. Per al regidor d’Urbanisme, Ivan González, les actuacions als mercats municipals s’emmarquen en una “aposta estratègica de futur del govern per reforçar els mercats municipals com eix comercial de la ciutat”. – Redaacció

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?