
Activitats per a tots els gustos a la nova programació del Museu d’Art de Cerdanyola (MAC). El protagonisme del programa el tenen les exposicions temporals que enllacen Cerdanyola amb l’Art Històric i Contemporani, de gran qualitat i amb una projecció que situa a Cerdanyola en el mapa de l’ART. Per una banda, El Llegat Espinal, dedicada a la donació de 14 obres de l’artista emblema del Noucentisme, arriba al seu final, per deixar pas a la “Música de Cámara” de Manuel Outumuro. L’autor del cartell del Festival del Blues d’enguany, un dels fotògrafs més importants de l’Estat, exposa una sèrie de fotografies on s’explora el seu vincle amb el món de la música, tot presentant´-se en una crònica visual única protagonitzada per compositors i intèrprets del panorama musical de les últimes dècades.
En paral·lel, el MAC aposta per les mostres de format petit, el altres espais del museu, molt més versàtils i obertes a la col·laboració amb entitats de la ciutat, artistes emergents i accions socials. Els Amics del MAC presenten una relectura de l’obra d’Outumuro per part de quatre joves creadors a “After Outumuro. De fang i llum”. També es podrà veure “Hope for Syria”, una mostra, part del projecte de Cooperació i Solidaritat del MAC (amb els Amics del MAC i l’Àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament) que gira al voltant d’una sèrie de collages on es reflexionen sobre la destrucció del territori i el patrimoni arran de la guerra. La col·laboració amb entitats també es farà amb el projecte “Paisatges de Cerdanyola”. Amb la visió d’AFOCER, aquesta exposició virtual vol mostrar com ha canviat el paisatge de Cerdanyola a partir de les pintures del fons del MAC i una sèrie de fotografies que reprodueixen els mateixos llocs a l’actualitat.
TOT UN MÓN AL MAC, NOU PROGRAMA DE COOPERACIÓ
I seguint amb les col·laboracions, The Backway, una mostra del treball del col·lectiu RuidoPhoto, es una exposició dins el projecte conjunt Tot un món al MAC, organitzat conjuntament el Servei de Cooperació de l’Ajuntament. Aquest projecte, on també s’hi troba la mostra Hope for Syria, és part de la voluntat del MAC de consolidar-se com un museu social, de manera transversal i interseccional. Amb Tot un món al MAC és vol reivindicar l’Art (en un sentit molt general, on s’hi inclou des del collage al cinema, passant pel teatre i la fotografia) com una eina de transformació, d’integració i de reflexió. El programa, dins el marc de la Tardor Solidària, a part de les exposicions, inclou projeccions, tallers i obres de teatre que s’anunciaran properament.
PROPOSTES PER A TOTS ELS PÚBLICS
Per altra banda l’agenda d’activitats planteja tot un conjunt d’alternatives per a tots els públics, per a gaudir de l’Art i la Cultura. Seguint aquesta voluntat inclusiva, els tallers familiars s’obren a noves propostes d’allò més diverses, igual que les conferències i presentacions de llibres, dedicades a l’art i la memòria de Cerdanyola. La proposta d’activitats d’enguany manté les sessions d’Art i Benestar gràcies als Amics del MAC i es manté actiu el programa Recuperart19 adreçat als professionals sanitaris. Com sempre, es continuen celebrant dies clau, efemèrides i festes tradicionals amb la participació en les activitats de la Festa Major de Sant Martí i, per La Castanyada, torna “Tancats per Tots Sants”, una visita nocturna al museu. A més, també torna el Nit Lab una de les activitats per a joves més consolidades del museu, però amb un format renovat. Ara, l’alumnat que participi es formarà amb un il·lustrador i un escriptor de renom durant unes jornades de treball, i després crearan la seva obra original, passant certes proves per presentar-la. Els Amics del Bonsai també hi participen amb la mostra de kusamonos i un nou taller de cultura japonesa. És de destacar que el museu s’adhereix a l’Any Anglada Camarassa que commemora el 150 aniversari del naixement d’un dels pintors catalans més importants del modernisme, i del qual el museu custodia una excepcional pintura de la Diputació de Barcelona.
El regidor de Cultura Óscar Pons s’ha mostrat “molt satisfet i orgullós d’una programació activa, que ens projecta com a ciutat però que no oblida la seva funció social i la vinculació amb el territori, fruit del treball transversal de l’equip del MAC amb altres departaments municipals, institucions, entitats i creadors de la ciutat”.