Nou reconeixement a les idees empresarials innovadores dels joves

f0045bbd92708e1770925e94b8398442

Les idees dels joves de la ciutat no deixen de sorprendre. “Ens hem quedat aŀlucinats amb algunes de les propostes que heu fet”, destacava la fins dissabte regidora en funcions de Treball i Promoció Econòmica, Contxi Haro. I posava com a exemples una polsera emocional o una bicicleta feta amb material reciclat generadora d’energia. Un total de 174 alumnes de 1r de Batxillerat d’Economia, 3r i 4rt ESO dels instituts Banús, Forat del Vent, Gorgs i Col·legi Montserrat han participat en l’11è Concurs de Millors Idees Empresarials Innovadores per a Joves organitzat per l’Ajuntament de Cerdanyola.

Got-grog (Joel Sánchez Borrego)
El primer premi de 3r i 4t d’ESO va ser per al projecte ‘Got-grog’ realitzat per Joel Sánchez Borrego (Col·legi Montserrat). El projecte consisteix en la fabricació, comercialització i distribució d’un got biocompostable fet amb pell de llimona. L’objectiu és aconseguir un producte de qualitat i ecològic fet de material biocompostable, ja que aquest material, té una reintegració més ràpida en el mediambient i és més sostenible.

Generador d’electricitat saludable (Anna Yue de la Rua, Manuel Marín i Meritxell Lozano
El primer premi de 1r de Batxillerat d’Economia va ser per al ‘Generador d’electricitat saludable’, realitzat per Anna Yue de la Rua, Manuel Marín i Meritxell Lozano (Banús). El projecte tracta de col·locar a cada barri de Cerdanyola un parc d’exercicis per fer esport amb màquines fitness generadores d’energia. El parc estarà preparat per a totes les edats i tindrà un espai pels infants amb canguratge. L’energia generada es convertirà en electricitat i s’enviarà a les llars, de tal manera que les persones usuàries tindran un estalvi en el rebut de la llum.

4Ward La Polsera emocional (Jan Juan i Albert Bàguena)
El segon premi de 3r i 4t d’ESO va anar a parar a les mans de ‘4Ward La Polsera emocional’ realitzat per Jan Juan i Albert Bàguena (Col·legi Montserrat). Es tracta d’un producte en forma de polsera que vol ajudar a millorar les relacions entre les persones. La polsera té incorporat un micròfon i un comptador que compta les vegades que la persona diu paraules positives i negatives, el temps que parla i el temps que escolta. Tot això per ajudar-la a ser conscient del tipus de llenguatge, el to i el tipus d’escolta que manté en la relació amb els altres.

Eco-Bike Gisela Gozálvez, Celeste Olaizola i Judit Ruiz
El segon premi de 1r de Batxillerat d’Economia va ser per al projecte Eco-Bike de Gisela Gozálvez, Celeste Olaizola i Judit Ruiz (Forat del Vent). La proposta és  una bicicleta feta amb material reciclat generadora d’energia. Mentre es pedala va generant electricitat i mitjançant  un petit alternador que va carregant una bateria es pot carregar el mòbil, petites llums de casa o ràdios, entre d’altres.

Mencions
Els projecte de 3r i 4t d’ESO ‘Kasteen’ (Maria Ramos, Col·legi Montserrat) i el de 1r de Batxillerat, ‘Dragon Health’ (Nil Fernández i Marc Avileo, Gorgs) van rebre una menció especial del jurat del concurs.

Haro celebrava  la vessant social “molt marcada” dels projectes presentats i assegurava als estudiants que treballar en col·laboració sempre “dona millors resultats”. Per la seva banda, la vicepresidenta de Cerdanyola Empresarial, Alejandra Martel, destacava que per crear una empresa el primer és tenir una idea, després ve la il·lusió i finalment l’esforç i la constància per tirar-la endavant. El fins dissabte alcalde en funcions, Carles Escolà, també es dirigia als joves convençut que han fet molta feina i només els hi demanava una cosa: “Cal transformar el món per tenir algun dia una societat on qui s’esforci pugui aconseguir els seus objectius, dediqueu esforços a canviar el món”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?