Norman Portell (Bellaterra Endavant): “Volem un conveni nou amb mes competències i que millori el finançament”

WhatsApp Image 2023-05-15 at 11.02.42

El secretari d’organització de Bellaterra Endavant, Norman Portell, és l’alcaldable de la nova formació a l’Ajuntament de Cerdanyola. Josep Maria Riba és el presidenciable a l’EMD de Bellaterra

l Com valoreu aquests quatre anys de govern a l’EMD?
Durant les ultimes legislatures hi ha hagut una manera de governar que no ha respost a les necessitats dels bellaterrencs. Només una voluntat política d’un partit que sense projecte per a Bellaterra, ha jugat amb les promeses inassumibles, que estan fora del seu abast i sempre buscant un enfrontament amb l’Ajuntament per a justificar les seves fantasies. Bellaterra no ha notat cap millora des que hi ha autogovern. El que més em sorprèn és que la nostra primera victòria ja ha arribat i ha estat que des de la irrupció de Bellaterra Endavant hem començat a veure que el govern s’ha posat a fer coses als carrers i en temes que nosaltres hem fet públics com el tema del nou conveni.

l Per què neix ara Bellaterra Endavant?
Neix per donar resposta a molts anys en els quals la fórmula local s’ha demostrat que és la que Bellaterra vol però que fins ara no ha aportat resultats per la inoperància d’un govern que ha dividit més que treballar per un bé comú. Jugar tota la política a una sola carta i governar, si se’n pot dir així, sense comptar amb les associacions o els veïns, ens ha fet prendre partit i fer política que arribi a la ciutadania. Entre els que formem aquest moviment hi ha el sentiment que la democràcia s’exerceix cada dia, no un cop cada 4 anys.

l Quines són les vostres propostes per Bellaterra?
Hi volem aportar l’experiència professional de gestió que tenim dins d’un equip amb el qual pretenem fer notar les inversions a la gent que hi fa vida i als residents també. Les nostres propostes per Bellaterra es resumeixen en l’acrònim CANVI. Primer la C de conveni. Volem un conveni nou amb mes competències i que millori el finançament. Segon l’A d’associacions. Cal treballar més amb elles. Tercer la N de natura. Tot i que Bellaterra està al vell mig de la natura no té cap competència en la seva preservació ni en la part forestal que l’envolta ni en els espais verds que la integren. Un altre punt molt important es la contaminació que patim a causa del trànsit massiu de vehicles que creuen Bellaterra intentant buscar una drecera entre la C-58/ Sabadell i la B-30/ Sant Cugat. V de vocació de servei, ja que volem apropar l’EMD als ciutadans. I de Inversions: volem invertir els diners que gestiona l’EMD en millores palpables al carrer i activitats que uneixin una població amb unes característiques singulars.

l Heu rebut el suport de Junts. Una candidatura unitària com proposava ERC no era viable?
Quan vam crear aquest moviment vam voler que fos un moviment veïnal, transversal i ple de sensibilitats. Durant el procés de formació vam voler reunir totes les forces polítiques sota un paraigües local apolític i sense estar adscrits a cap corrent ideològic. En les converses que vam tenir amb els diferents grup polítics vam coincidir que el programa per a Bellaterra s’escrivia sol i això ens donava a diverses formacions una visió i un programa molt similar. Alguns, com Junts, així ho van entendre i han fet un acte d’entesa política. Altres es van negar a donar-nos suport per les raons que siguin. És curiós que després de rebre la negativa d’ERC a unir-se a aquesta estratègia, hagin procurat girar la truita i fer veure que han inventat la roda i que som els nosaltres els que no volem sumar en aquesta proposta. Nosaltres ja hem nascut amb aquesta voluntat i objectiu unitari.

l Veieu improbable l’annexió amb Sant Cugat. En quin escenari deixa això Bellaterra?
No és l’EMD qui pot decidir això i potser des dels partits, la ciutadania, o plataformes veïnals es pot donar recolzament a aquests moviments que tenen el suport majoritari de la població. Des del meu punt de vista l’EMD és un govern, té un mandat democràtic que ha de compli i haurien de proposar com aquest canvi de municipi milloraria la vida dels bellaterrencs o aportar veus de qui governa a Sant Cugat. No he sentit mai la opinió de Sant Cugat al respecte.

l Negociar un nou conveni amb l’Ajuntament és la solució als problemes de Bellaterra?
En les anteriors legislatures s’ha volgut posar el focus en la falta de col·laboració de l’Ajuntament amb Bellaterra. I ara a última hora hem vist com des de la irrupció de Bellaterra Endavant, hi ha hagut una pressa per anunciar acords o reclamar un nou conveni i noves competències “que son les establertes per la llei”.Ara se n’adonen? Després de 12 anys? La feina de la oposició ha estat allà i amb esforç, segur, però mai ha aconseguit treure’ls la majoria a la Junta de Veïns i fer que hagin de negociar cap decisió. La solució als problemes les aportarem des de l’EMD i ha de ser l’Ajuntament qui, amb recursos i col·laboració, ha de donar-nos les eines per fer-ho.

l Voleu ser un govern executiu en lloc d’administratiu. Què fareu per aconseguir-ho?
L’aspecte administratiu per donar i seguir la legalitat de cada una de les accions del propi govern ha de ser-hi present, però entenem que aquesta tasca no ha de ser la única ni la prioritària en les accions de govern. El nostre equip està format per professionals de diferents sectors on s’aprèn a confeccionar i gestionar uns pressupostos i a relacionar-los amb la millora i el progrés de la pròpia entitat i de la societat.És allà on tens una responsabilitat que no pots eludir amb estratègies i falses promeses.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?