Només el 5% dels carrers de Cerdanyola porten nom de dona

IMG_20210220_083321_1

Dels quasi 500 carrers registrats a Cerdanyola, només 25 porten nom de dona. “Això representa un 5% del total. D’aquests 18 són noms de verges i santes, i un és el pseudònim masculí de l’escriptora Caterina Albert, Víctor Català”, apunten des d’ERC. I només sis fan referència a una dona concreta: “Amb prou feines un 1% dels carrers homenatgen el nom d’alguna dona referent”. El grup municipal republicà presentarà al ple d’aquest dijous una moció per a la feminització del nomenclàtor a Cerdanyola.

“Quan passegem pels carrers de qualsevol dels nostres pobles i ciutats, i podem percebre que la major part dels seus noms corresponen a homes. Ja va sent hora doncs, que reivindiquem també les dones il·lustres de la nostra història que aquest sistema ha invisibilitzat”, defensen des d’ERC, que recorda que ara fa un any el ple va aprovar una moció on l’Ajuntament de Cerdanyola prenia el compromís d’adherir-se al Decàleg per a la construcció de ciutats feministes i va declarar Cerdanyola del Vallès com a municipi feminista. Així, en la moció que presentaran els republicans proposen que l’Ajuntament de Cerdanyola es reafirmi en “el seu compromís subscrit amb l’adhesió del Decàleg per a la construcció de ciutats feministes” i que es comprometi “a tenir presents només a dones referents, a l’hora de nomenar nous equipaments municipals, espais i carrers al municipi”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?