Neix Rap en Cuarentena, un nou col·lectiu artístic de Cerdanyola

6292467f2a3fd1175b5c26b3750ab800_L

Què millor que un context apocalíptic per iniciar un projecte de rap? I és que més enllà de tot allò negatiu que ens ha portat la covid-19, també ha fet que a Cerdanyola neixi un nou col·lectiu artístic: Rap En Cuarentena.

El cerdanyolenc Francisco Javier Velasco  va veure com a mitjans de març l’empresa en la qual treballava va tancar temporalment per força major. “Va arribar la COVID19 i amb ella els ERTO”, recorda. Ell feia anys que posposava un projecte artístic vinculat al hip-hop i, tancat a casa, no hi havia excusa. “A més, escriure lletres de rap ajuda a combatre l’estrès i l’ansietat”, explica Velasco. Així, va parlar amb altres artistes de Cerdanyola i vam llançar un canal de YouTube anomenat ‘Rap en Cuarentena’. El confinament de quinze dies es va prorrogar: “Observant els carrers del barri Les Fontetes, semblava que el món s’hagués aturat, però al contrari: dins les cases, com als hospitals i en altres serveis essencials, la gent s’esforçava per continuar en moviment. El món no s’havia aturat, de fet, en molts casos, va accelerar”. Alguns artistes implicats en el projecte ja treballaven com a autònoms, els altres, durant l’ERTO, han començat a treballar pel seu compte també.

UN DISC A LES PLATAFORMES DIGITALS

Alhora, han publicat un disc a les plataformes digitals titulat ‘Rap en Cuarentena’, el mateix nom que el seu canal. En aquest disc trobem la visió que té el col·lectiu de Cerdanyola del Vallès: “Una fusió de natura i urbanització, d’acadèmia i barri”. Per publicar aquestes 14 cançons a YouTube, han realitzat 14 vídeos on apareixen diferents indrets de la ciutat. Des del 14 de juliol pugen un vídeo cada dia i proposen un joc d’endevinalles als cerdanyolenques. “Si sabeu quin racó de Cerdanyola apareix en el vídeo, indiqueu-ho amb un comentari, perquè tenim 10 entrades al Museu d’Art de Cerdanyola (MAC) per a les persones que més n’endevinin”, anuncien.

UNA ASSOCIACIÓ CULTURAL

El següent pas, apunta Velasco, serà la creació d’una associació cultural per organitzar concerts i exposicions al poble. El propòsit d’aquesta associació és el mateix objectiu que els va fer iniciar el joc de les endevinalles i el mateix que els va fer crear el canal i publicar el disc. “Que la crisi sanitària no sigui una excusa per a aturar-nos, que sigui una excusa per a moure’ns més que mai”, remarca Velasco. Busqueu-los a les xarxes socials, la cultura no s’atura

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?