Neix l’Associació de Pessebristes de Cerdanyola

WhatsApp Image 2023-10-26 at 10.37.45

Per primera vegada en la seva història, la ciutat comptarà amb una associació de pessebristes. Formada íntegrament per dones, un fet atípic en aquest àmbit, l’Associació de Pessebristes de Cerdanyola va començar a treballar al gener i es va constituir oficialment al febrer. L’entitat serà l’encarregada de fer el pessebre que cada any es col·loca a l’edifici principal del consistori.

L’associació està presidida per Maite Montull, que des de sempre ha fet pessebres i formava part de l’Associació de Pessebristes de Ripollet. L’any passat va muntar un pessebre de 300 figures a l’Associació de Veïns de Montflorit i va decidir engrescar Marga Picatoste (tresorera) i Ma Àngels Font (secretària) a constituir l’entitat perquè els pessebres puguin tenir més visibilitat a la ciutat. “Al gener vam decidir-ho i al febrer vam rebre el registre oficial de la Generalitat de Catalunya. Tenim moltes idees, però som noves i necessitem col·laboració”, destacava Font. “Ja tenim l’encàrrec de l’Ajuntament per muntar el pessebre i ens fa molta il·lusió perquè enguany es commemoren el 800è aniversari del primer pessebre del món”, explicava Montull. “Serà un pessebre molt manual i atípic sense deixar de banda l’essència i tindrà molt a veure amb Cerdanyola”, asseguren.

“El pessebrisme actualment és més que un acte religiós, realment és una acte cultural”, recorda Picatoste, que apunta que l’objectiu de l’entitat és recuperar l’activitat pessebrista a Cerdanyola. “Aquí hi ha molta afició a fer pessebres a casa, l’entitat possiblement contribuirà a fer que els pessebres es puguin veure des del carrer o a ser visitats”, asseguren les tres dones. Enguany, també organitzaran el primer concurs fotogràfic de pessebres i volen  “recuperar el carrer Sant Ramon i les botigues de la ciutat com a possibles aparadors de pessebres”.

Per al 2024, volen fer tallers i excursions tipus ruta pessebrista. De moment, es reuneixen a la perruqueria Montull (avinguda Catalunya, 45), però treballen per tenir un local. Les persones interessades poden dirigir-se a la perruqueria o escriure un correu electrònic a pessebrecerdanyola@gmail.com.

 

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?