Mor Jordi Miró, exregidor i referent d’esquerres a Cerdanyola

entrevistamiro

L’exregidor i referent de les esquerres a la ciutat, Jordi Miró, moria ahir als 62 anys com a conseqüència del càncer que patia fa anys.

Amb una llarga trajectòria política –ha estat un dels referents d’ICV a Cerdanyola- i social, Miró, que es caracteritzava pel seu tarannà dialogant- Miró va ser regidor de l’Ajuntament de Cerdanyola del 2007 al 2011 i del 2014 al 2019 i va ser candidat a l’alcaldia per la formació ecosocialista al 2015. Aquell any va abandonar ICV per passar a formar part del Moviment d’Esquerres (MES) i al 2019 integraria la llista de Junts per Cerdanyola a les eleccions municipals. En l’àmbit de les entitats, va ser impulsor de Cerdanyola Debat i una de les cares visibles de la fusió dels clubs de futbol de la ciutat.

Al 2015, en la seva entrevista a aquesta publicació com a alcaldable per ICV-EUiA-MES, reivindicava el seu origen professional com a fresador mecànic i lluitador obrer antifranquista i tria el momument a la República de la plaça Sant Ramon per fer-se la foto de l’entrevista perquè és un lloc “emblemàtic” de  la ciutat i un “símbol de llibertat i de model de país”.

Jordi Miró va ser un dels impulsors de Cerdanyola Debat / Foto. Laura Llach (El Cerdanyola)

Paraules de comiat

“El nostre militant i amic Jordi Miró ha mort avui. Les nostres condolences a la família i amics que el trobarem a faltar. Feia moltíssims anys que lluitava i finalment la malaltia ha pogut amb ell. Però sempre ens quedarà el record de la seva amistat, la dedicació a la nostra ciutat que tant estimava i al país, la generositat i discreció amb què ens ajudava a tots. Que la terra et sigui lleu, Jordi. Et trobarem molt a faltar”. Amb aquestes paraules s’acomiadava Junts per Cerdanyola a les xarxes socials. També ho feia el Cerdanyola Futbol Club: “Des del club sentim la pèrdua de Jordi Miró i Guix, exregidor de l’Ajuntament de Cerdanyola i principal precursor de la fusió dels clubs per part de l’Ajuntament. Expressem el nostre condol a la família i amics”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?