Mor Francisco Delgado, constructor de la C

WhatsApp Image 2024-02-22 at 08.39.30

El calderer Francisco Delgado Manchado, constructor de la C, ha mort amb 81 anys. Nascut a San Esteban de Gormaz (Soria) vivia des de fa molts anys a Cerdanyola i era el màxim responsable de la caldereria industrial Caldelsa a Ripollet. Des d’aquí va construir obres repartides per tota la península. “Va treballar amb els millors artistes i arquitectes del moment i tots el tenien en gran estima per la seva qualitat com a persona, el seu compromís i la seva professionalitat”, destaquen des de la família, que recorda que era una persona plena de vida: “Fins al final va ser viatger incansable, amant del mar i del camí de Sant Jaume. I sobretot molt familiar i generós”.

A més de la construcció de la C de Cerdanyola, obra de Salvador Mañosa, també va construir l’obelisc de la rotonda de Coll Favà (Sant Cugat), Laia L’Arquera (Mataró) i diferents obres a Barcelona: el peveter del Fossar de les Moreres,el sostre i restauració del Mercat de Santa Caterina, monument Onades/arcs d’acer inoxidable d’Andreu Alfaro davant del port, la Rambla del Mar/passarel·la al Maremàgnum, el Parc Diagonal Mar BCN, pèrgoles avinguda Icària, Arbre de la Vida antiga fàbrica Casa Ramona/Caixa fòrum, reparació i posada a punt Fonts Màgiques de Montjuïc, monument estàtua de la República i les faroles de les Rambles.

El comiat a Delgado serà aquest divendres al tanatori de Cerdanyola. A partir de les 9h començarà la vetlla i a les 11h tindrà lloc la cerimònia.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?