Montiel no repetirà a les llistes del PSC

f2db05517411d6eb0e1fc32654b32d49

La regidora socialista Montse Montiel aprofitava el moment de fer balanç dels quatre anys al capdavant de Cultura per anunciar que no es presentarà en les properes eleccions municipals de maig. Montiel justificava la seva decisió tot assegurant que s’incorporarà al juny al seu lloc de treball com a docent a la Universitat Pompeu Fabra: “Deixar 4 anys la universitat és arriscat, 8 és un abisme”. Malgrat aquesta renúncia, Montiel mantindrà els càrrecs orgànics al PSC i seguirà implicada en la campanya electoral “en suport a la Carme, que és la millor opció per a la ciutat”. Per la seva banda, l’alcaldessa Carme Carmona L’alcaldessa de Cerdanyola, Carme Carmona, destacava la “passió” de Montiel en el seu treball a l’àrea de Cultura, però també la seva tasca al capdavant de regidories com Recursos  Humans o la de Relacions amb la UAB, on ha tancat un acord “històric que tanca dificultats d’anys i panys”.

Montiel, que va agrair la tasca de la seva predecessora en el càrrec, Consol Pla (CiU), va assegurar que les entitats han de ser “corresponsables” de la gestió en polítiques culturals i que s’ha començat a treballar en aquesta línia, però cal anar més enllà. Per a Montiel, la lesgislatura ha estat marcada per l’augment de l’IVA cultural al 21% o l’abandonament de les grans institucions supramunicipals: “Ens hem quedat sols tirant del carro, intentant que no morin coses”. En aquest sentit, la regidora apuntava que un dels elements més negatius ha estat haver de relegar a cada dos anys la celebració del Festival Internacional de Blues i del Festival Internacional de Teatre Infantil i Juvenil.

TOMB A LA MÚSICA
Però el mandat també ha estat marcat, segons Montiel, per aspectes positius com la posada en marxa del passaport de museus i el “tomb que li hem donat a la música”. Concretament va citar com a encerts el Cicle de Música de Cambra, l’Artpegi i els dos concerts a nau de la fàbrica d’Aiscondel.

PLA DIRECTOR DE LA LECTURA
En l’apartat de promoció de la lectura, Montiel es mostrava satisfeta d’haver recuperat el premi Caterina Albert i ha lamentat no haver deixat “més avançat” el pla director de la lectura: “Som el primer municipi català en desenvolupar un pla propi, després que la Generalitat presentés el seu”, apuntava. Per a Montiel una de les grans satisfaccions de la legislatura “és la política d’activitats adreçades al públic adolescent impulsada des dels museus per arribar a un col·lectiu bastant oblidat”. En aquest sentit, citava propostes com el Nit Lab, els tallers del MAC, el certamen de curtmetratges o la participació a les excavacions al poblat de Ca n’Oliver.

I finalment, en l’àmbit d’infraestructures, Montiel posava de relleu la nova Biblioteca Central, la recuperació d’espais com l’amfiteatre de Can Serraperera o l’església vella de Sant Martí i la remodelació de l’Ateneu.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?