Mitologia, psicologia i feminisme es reuneixen al MAC

Andromeda *signed b.r.: 18 EJP 69

Mireia Rosich presenta el seu llibre L’essència del mite. Dotze figures femenines de l’Antiguitat Clàssica el dimarts 29 de març a les 18h.

La mitologia clàssica ha estat una font d’inspiració inesgotable per l’art occidental. Des de l’antiga Grècia, personatges divins i humans han desfilat per les obres d’art al llarg de la història de l’art, sent també exemples de com aquests personatges i aquestes històries formen part dels nostres arquetips i les nostres construccions socioculturals.

Per això, i tot seguint amb la programació del 8M, Dia Internacional de les Dones, el Museu d’Art de Cerdanyola convida a Mireia Rosich, directora de la Biblioteca-Museu Víctor Balaguer de Vilanova, per a dur a terme la presentació del seu llibre L’essència del mite. Dotze figures femenines de l’Antiguitat Clàssica, ara traduït al català. L’acte està previst el dimarts 29 de març a les 18h al Museu d’Art de Cerdanyola.

Com bé explica la pròpia sinopsi del llibre, “l’autora ens convida a fer un viatge apassionant al voltant de dotze figures femenines a través de les quals actuen les forces divines, mostrant-nos la seva ambivalència i les seves contradiccions. Amb una mirada fresca que entrellaça mite, símbol, art i vivències, descobrim que, potser sense saber-ho, avui lluitem com una Amàzona, ens consumeix la passió com a Hèlena, obrim capses prohibides com va fer Pandora, teixim i desfem com Penèlope. Cada personatge porta un missatge que projecta un reflex en el nostre interior. Els mites que mai van ser contínuament s’esdevenen, els encarnem dia a dia.”

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?