Miquel Iceta visita el Festival Internacional Blues de Cerdanyola

Visita del ministre de Cultura Miquel Iceta al concert de Doug MacLeod a la Masia Cordelles / F. Ajuntament

El ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta, no va poder assistir per qüestions d’agenda a l’acte de commemoració del 30è aniversari del Festival Internacional Blues de Cerdanyola el passat 29 de setembre. Però no es va voler perdre l’ambient i la música del blues cerdanyolenc i divendres va estar present en els tres concerts programats.

Miquel Iceta, acompanyat de l’Alcalde, Carlos Cordón, i regidors i regidores del govern, va començar el seu itinerari pel concert de Doug MacLeod a la Masia Cordelles, seguidament es va desplaçar fins a l’amfiteatre de la Masia Serraparera per gaudir de la música de Edgar Blues Trio i va acabar la nit a la Masia Can Fatjó, el nou escenari d’enguany del festival i a on ahir va actuar Kid Carlos.

Prèviament a la nit de blues, el Ministre de Cultura i Esports va visitar l’Ajuntament acompanyat del seu secretari general de Cultura i Esports, el cerdanyolenc Víctor Francos. Ambdós van ser rebuts per l’Alcalde, Carlos Cordón, el regidor de Cultura, Oscar Pons, i el portaveu del grup del Partit Socialista, David González. Iceta va mostrar-se content de visitar Cerdanyola i el seu històric festival de blues i va firmar al llibre d’honor de l’Ajuntament. El Ministre va agrair a l’Ajuntament i als veïns i veïnes de la ciutat  “el seu esforç permanent per millorar el municipi i, especialment, per l’esforç en mantenir el prestigiós festival de blues que arriba enguany a la seva 30 edició”.

Visita del Ministre de Cultura Miquel Iceta i signatura al llibre de l’Ajuntament. F. Ajuntament

“Estem satisfets de la programació que s’ha aconseguit malgrat totes les dificultats que hem tingut”, ha assegurat Manuel Ibarro, membre de la comissió organitzadora del festival. En la programació destaquen noms internacionals com el del guitarrista nord-americà Doug McLeod, l’harmonicista britànic Errol Linton, la cantant londinenca Izo Fitzroy i Band of Friends, amb Gerry McAvoy i Brendan O’Neill, dos músics que van acompanyar Rory Gallagher (1948-1995) i que recordaran el guitarrista irlandès. Ibarro destacava que de l’any passat repeteix Gaby Jogeix (Madrid) després de la bona acollida entre el públic cerdanyolenc i que també hi actuaran Los Del-Tonos, uns habituals del festival cerdanyolenc, on han tocat una desena de vegades.

El regidor de Cultura, Oscar Pons, ha agraïa a tothom la feina feta per organitzar la XXX edició del Festival. “Esperem que sigui un èxit”, afegia. Enguany el festival també seguirà totes les mesures sanitàries. “Hem d’oferir cultura amb seguretat, com ja vam demostrar l’any passat”, apuntava l’alcalde, Carlos Cordón, que destacava que per a la ciutat és un dels esdeveniments més importants del calendari. “A més, gràcies al Festival de Blues hem descobert espais com la Masia Cordelles”, celebrava el batlle.

Exposicions

“Enguany, començant pel cartell, li donem molta importancia a la fotografia”, explicava el coordinador de la comissió organitzadora del Blues de Cerdanyola, José Guillem. Manuel Outumuro ha estat l’encarregat de crear el cartell del FIBC 2021 i presenta al Museu d’Art de Cerdanyola l’exposició fotogràfica ‘Musica de Camara’ fins al 30 de gener.

D’altra banda, el Mercat Municipal de Les Fontetes acull fins al dia 20 d’octubre l’exposició fotogràfica ‘Blues Visions’; la Biblioteca Central proposa ‘Temps de Blues’, el seu fons dedicat al blues fins al 20 d’octubre, i el fotògraf Jordi Vidal mostrarà als carrers de Cerdanyola del Vallès les seves fotos fetes durant totes les edicions del Festival fins al 31 d’octubre.

Finalment, l’Associació d’Artistes Plàstics de Cerdanyola del Vallès presenta ‘Art & Blues Rock’, una mostra de l’artista Jorge Extremera al B’Art de l’Ateneu de l’1 al 29 d’octubre.

Altres activitats

També s’organitzen actes pels més petits. La companyia Martingala presentarà l’espectacle infantil ‘Històries del Mississipí’ el 3 d’octubre i Santi Rovira presenta el 5 d’octubre l’hora del conte especial Blues amb ‘Petit Blues’. Per a públic de 1-4 anys. Es farà a la Sala Enric Granados BBC.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?