Millora en la gestió integral del Servei d’Informació i Atenció a les Dones i les Diversitats Sexuals i de Gènere

colors

L’Ajuntament ha signat un nou contracte amb l’entitat El Safareig, Grup de Dones Feministes de Cerdanyola, per la gestió del Servei d’Informació i Atenció a les Dones i les Diversitats Sexuals i de Gènere. El nou contracte incorpora millores oferint major cobertura horària en totes especialitats que el configuren.

El Servei d’Informació i Atenció a les Dones i les Diversitats Sexuals i de Gènere, que s’ubica al Carrer de les Belles Arts, 19, és un servei municipal i gratuït i cal demanar cita prèvia per fer-ne ús.

De a 15 a 30 hore setmanals

La gran millora es centra en la cobertura horària de la informació, gestió i primera acollida que passa de 15 a 30 hores setmanals. Amb el nou contracte hi haurà una informadora a l’equipament de dilluns a divendres de 9 a 14h i dilluns i dimecres de 15 a 17:30h. En aquest horari es pot demanar cita prèvia de forma telefònica trucant al 93 592 16 47. Si la temàtica per la que se sol·licita acompanyament té a veure amb els malestars de gènere o les violències masclistes també es pot fer per correu a dones@cerdanyola.cat. Si és específicament per atendre a les diversitats sexuals i de gènere cal escriure al correu lgtbiq@cerdanyola.cat.

D’altra banda, també hi haurà més cobertura horària del servei de consultoria per a dones, del servei d’atenció psicològica per a dones que pateixen violència masclista i del servei d’atenció psicopedagògica a filles i fills de les dones ateses, així com al servei d’assessorament i seguiment jurídic. Aquests serveis s’ofereixen de matí i tarda a fi d’adaptar-se a les necessitats i horaris de les dones, segons cada especificitat.

Jurista

Pel que fa a les diversitats sexuals i de gènere, servei dirigit a persones del col·lectiu LGTBIQA+ i familiars, amistats o professionals que hi tinguin vincle, està configurat per una professional que farà l’atenció especialitzada, una jurista que farà assessorament i seguiment jurídic en els casos que així ho requereixin i també s’hi pot tramitat el canvi de nom dels documents TSI, Targeta de transport T-16, Certificat “Faig Constar” i targeta acreditativa de la discapacitat.

El contracte també inclou les hores d’assistència de les professionals al Protocol d’Abordatge de les Violències Masclistes de la ciutat, liderat des de la Regidoria de Feminisme i LGTBIQ+ i la coordinació necessària que requereixen les professionals que integren el servei per tal d’oferir un abordatge integral de cada cas.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?