Millor Battery, escollida per fabricar les primeres bateries de liti lliures de cobalt a Europa

20200703-IMG_E1011

El consorci europeu COBRA (CObalt-free Batteries for FutuRe Automotive Applications)  per al desenvolupament de bateries lliures de cobalt ha triat l’empresa cerdanyolenca Millor Battery per a la fabricació de les seves primeres bateries lliures de cobalt per a cotxes elèctrics.

Aquest consorci té com a objectiu desenvolupar una nova tecnologia de bateries d’ió liti que prescindeix del cobalt. El projecte està en marxa des de fa un any i ara que s’aborda la primera fase de desenvolupament dels prototips, el consorci ha triat MILLOR BATTERY per a la fabricació de prototips i les primeres bateries. Han apostat pel fabricant cerdanyolenc per diferents criteris entre els quals destaquen la seva experiència i coneixements en el disseny, desenvolupament i producció de bateries, tant de baixa com d’alta tensió.

Gràcies a les instal·lacions que l’empresa ha localitzat a Barcelona, i on les bateries comercialitzades per la marca ja es produeixen sota els noms flexiFIVEL i flexiEBUST, MILLOR BATTERY ofereix a aquest consorci una tecnologia, processos, nivells de qualitat i de seguretat referents en el sector. En aquest sentit, MILLOR BATTERY considera que aquesta iniciativa també ofereix un punt de partida molt important i genera sinergies per a productes ja al mercat, tant flexiEBUST com flexiFIVEL. Aquestes bateries podran aprofitar els coneixements derivats d’aquesta col·laboració fent-les encara més respectuoses amb el medi ambient i reduint el cost.

Els primers prototips funcionals estaran llestos a principis de 2022 i els resultats finals del projecte seran fets públics pel consorci a finals de 2023. “Estem molt orgullosos que el consorci COBRA i l’IREC confiin en MILLOR BATTERY per a una col·laboració tan estratègica. Des dels nostres orígens estem plenament compromesos amb el desenvolupament científic, tecnològic i industrial de les bateries a Europa”, assegura el cerdanyolenc Baltasar López, fundador i CEO de MILLOR BATTERY.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?