Més de 500 persones ja han confirmat la seva participació a la rua de Carnaval

228207557_226862826106347_4548813136417138097_n

El Carnaval està a punt d’arribar i la Rua de Carnaval serà l’acte central. Hi participaran tres carrosses municipals. Una amb la Reina Carnestoltes, que torna a la festa. Per aquest fet l’Ajuntament ha demanat la col·laboració de Cerdanyola per l’Educació Feminista, entitat que redactarà el pregó que llegirà la monarca. I les altres dues animades i dinamitzades per comparses d’escoles de ball de la ciutat. Començarà a les 17 h des del davant de l’escola Saltells i finalitzarà al Parc de Can Xarau, on hi actuarà l’Orquestra Mitjanit.

Fins ara han garantit la seva participació a la rua 5 comparses, que aplegaran més de 500 persones desfilant pels carrers de la ciutat seguint els ritmes festius. La novetat serà la participació de la comparsa de la Morenada Central de Oruro a Barcelona.  Portarà per primer cop als carrers de la ciutat com viuen i entenen el Carnaval a l’altiplà de Bolívia. Disfresses, desfilada i música connectaran per la màgia del Carnaval Cerdanyola del Vallès amb el país sud-americà.

El recorregut de la Rua és el següent: inici a l’av. d’Espanya (davant l’escola Saltells), c. de Francolí, pg. de Cordelles, pl. de Francesc Layret, c. de Sant Iscle, av. de la Primavera, av. de Catalunya, c. de Santa Anna i Parc Xarau. En aquest punt finalitzaran les activitats del Carnaval 2022 organitzats per l’Ajuntament.

Altres activitats del Carnaval 2022

El dijous 24 de febrer, Dijous Gras, començarà la festa a partir de les 17 h, amb l’actuació de Siamiss dj’s , amb un espectacle  infantil i l’arribada de la Reina Carnestoltes, que llegirà el tradicional pregó satíric.

El Carnaval 2022 finalitzarà el dimecres 2 d’abril, dimecres de cendra. Pel matí s’instal·larà el taüt de sa majestat a la plaça de Francesc Layret, perquè les fidels i el poble en general la puguin honorar. A partir de les 17.30 h se sortirà en cercavila fins a la plaça de l’Ateneu. Allà s’acomiadarà a la reina en una cerimònia que barrejarà llàgrimes, balls i percussions amb la gresca carnavalesca.

La Morenada

La morenada és una dansa folklòrica de l’altiplà americà l’origen de la qual es troba en debat. Aquest ball es pràctica principalment a Bolívia  i Perú i en els últims anys, amb la immigració boliviana o peruana, a Xile, Argentina i altres països i ciutats, com és el cas de Barcelona.

A Bolívia, la morenada és una de les danses més representatives del país i la seva importància es fa evident per la difusió del ball i la música a les festes patronals i cíviques a diferents regions del país. Va ser declarada Patrimoni Cultural de Bolívia el 2011 per la seva reconeguda importància dins del país i al món. Aquesta dansa també és executada al Carnaval d’Oruro, el qual va ser declarat Obra Mestra del Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat per la UNESCO i a la Festa del Gran Poder de la ciutat de La Paz, també declarada Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la mateixa institució.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?