Més de 27.000 tests a residències de gent gran

633ad04911b9ff78ce6e391fd459409b

De les 1.073 residències per a gent gran que hi ha a Catalunya, en 604 hi ha algun cas de covid-19 i, d’aquestes, una desena es troben en situació “crítica”. Així ho explicava la consellera de Salut, Alba Vergés, acompanyada per la coordinadora de les residències i directora assistencial de l’atenció primària de l’Institut Català de la Salut, Yolanda Lejardi, i pel gerent d’Ordenació i Cartera de Serveis Assistencials del Servei Català de la Salut, Àlex Guarga. En els casos on hi hagi més dificultats per fer els aïllaments i preservar les persones que no tinguin Covid-19, s’estan obrint nous espais residencials alternatius adaptats a les necessitats específiques de les persones grans per poder fer aquests trasllats. En aquest sentit, ja s’han identificat 26 espais arreu del territori amb una capacitat total de 1.044 places disponibles per, si cal, reubicar residents. Tot i aquesta oferta de places i espais, se seguiran cercant més per si és necessari.

Pel que fa al control de les infeccions, actualment hi ha fins a 604 residències –de gent gran, de discapacitats i de salut mental- amb pacients amb Covid-19. Fins ara s’hi han realitzat més de 8.500 proves PCR. A més, s’espera que en les properes setmanes es realitzin un total de 27.238 proves per determinar l’estat dels residents, prioritàriament on hi ha algun cas sospitós o confirmat de Covid-19. El gerent d’Ordenació i Cartera de Serveis Assistencials del Servei Català de la Salut, Àlex Guarga, ha explicat que l’objectiu fonamental de les accions del pla de xoc és ”evitar el contagi, la propagació de la malaltia en aquests centres, i també fer una intervenció sanitària més intensa”. En aquest sentit, Guarga ha assenyalat que s’ha habilitat la prescripció d’oxigen per part dels facultatius de la primària i ha destacat que s’han instal·lat 900 bombones o concentradors d’oxigen en prop de 400 centres.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?