Més de 200.000 euros en la millora i manteniment de l’Ateneu

treballs_de_millora_de_lescenari_del_teatre_ateneu

Durant els darrers 6 mesos, i també aprofitant l’aturada nadalenca a l’Ateneu, s’han fet diverses actuacions de manteniment i millora de l’equipament. Totes elles han suposat una inversió de 238.200 euros i per als propers dos anys se’n preveuen d’altres, amb l’objectiu d’optimitzar al màxim l’equipament.

S’ha actuat sobre la coberta de l’edifici a on s’han dut a terme treballs per a solucionar les goteres de la teulada a sobre el teatre tot col·locant una capa de PVC per garantir l’estanquitat  del sostre. La inversió ha estat de 170.000 euros. També s’han realitzat millores als lavabos generals arranjant les deficiències existents, instal·lant-se nous sanitaris i altres elements que permetin la seva òptima utilització. En aquests treballs s’han invertit  44.000 euros. S’ha canviat el sòl de l’aula 18, deixant l’espai en condicions òptimes per als diferents tallers que s’hi fan. També s’han arreglat tots els desperfectes existents a la superfície de l’escenari del teatre, recol·locant peces  molt malmeses, tapant i arreglant osques i tapes mòbils en desús, polint la fusta, tenyint-la i envernissant-la. La inversió global d’aquestes actuacions ha estat de 7.000 euros

D’altra banda, s’ha adaptat l’antena de radioafeccionats a la normativa d’aquest tipus d’instal·lacions que empra el radioclub local. Cal recordar que aquesta antena junt amb l’entitat esmentada, forma part de la xarxa d’emergència de la ciutat. Aquesta actuació ha costat 8.400 euros.  I per últim s’ha adquirit material tècnic d’il·luminació per al teatre ampliació així del material disponible per a la il·luminació de les representacions que s’hi fan, amb 37 nous focus de diverses característiques i prestacions. L’import d’aquesta despesa ha estat de 8.800 euros.

Actuacions previstes

Durant els propers dos anys està previst adequar a la normativa la ventilació de les sales del soterrani i semisoterrani i la millora de l’accessibilitat a l’escenari. També s’adequaran i millorrana diverses parts de la maquinària de la caixa escènica del teatre i se seguirà amplant el material tècnic amb la compra de material de sonorització pel teatre.

El regidor de Cultura, Oscar Pons, ha destacat la necessitat que l’Ateneu ofereixi les millors condicions a les persones que l’utilitzen dia rere dia. “La ciutadania és molt activa, culturalment parlant”, destaca: “Des del govern municipal hem de garantir uns bons equipaments on gaudir de la Cultura amb totes les seves possibilitats. L’Ateneu, en aquest sentit, és un referent”. La voluntat municipal és anar actuant a l’Ateneu i adaptant-lo a les diverses normatives que siguin necessàries perquè les activitats que acull puguin dur-se a terme de manera òptima i, al mateix temps, garantir que el complex cultural, inaugurat el 7 d’abril de 1983, estigui en les millors condicions.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?