Més de 130 activitats per al Roser de Maig

576634a42c4a68b90d534f03316d9d02

El Roser de Maig més participatiu tindrà lloc del 4 al 7 de maig amb noms com Seguridad Social, Mishima i Zoo i novetats com una festa per adolescents i carrers peatonals. Enguany el Parc Xarau vol consolidar-se com l’espai diürn d’una festa que per la nit es trasllada al parc del Turonet.

FESTA PER A TOTES LES EDATS

Tradicionalment el Roser de Maig és una festa per tots els públics i gustos, però enguany ho és una mica més amb la Led Party per a adolescents (diumenge 6 de maig al pavelló Can Xarau Paco Arpide). Una proposta adreçada als joves d’entre 12 i 16 anys i que comptarà amb el DJ Adrià Ortega, polseres amb leds i pintures fluorescents.

FESTA AMB VALORS

A més de reduir el trànsit durant els dies que duri la festa amb el tall permanent d’alguns carrers del centre de la ciutat, es faran servir gots reciclables que minimitzin la generació de residus.

PER FESTA MAJOR, PENGEU LA BANDERA AL BALCÓ!

En l’apartat solidari, s’han dissenyat banderoles per penjar als balcons els dies del Roser de Maig i els diners que es recaptin aniran destinats a l’ONG Proactiva Open Arms. A més, l’Esplai del Roser tornarà a destinar  els beneficis del Holi (diumenge 13 de maig al Parc del Turonet) a una causa solidària dirigida a la infància vulnerable.

A la Festa Major del Roser de Maig s’aplicarà per tercer any consecutiu el protocol ‘Per unes festes lliures de violències heteropatriarcals’ en el marc del a campanya ‘La Festa és Nostra’. Aquest any, a més de la Xarxa d’Agents Preventives, s’instal·larà un ‘punt lila’ fix al Parc del Turonet. En els diferents actes de la Festa Major, les agents es podran identificar perquè duran posada una banda de color fúcsia. A més, aquest any hi haurà un punt fix anomenat ‘punt lila: La Festa és Nostra’ a on s’oferirà informació i atenció a les persones que la sol·licitin.

De nou la fira modernista unirà els diferents espais d’una festa que cada nit acabarà al Turonet.  Els actes festius començaran divendres 4 de maig (18.15 hores) amb l’espectacle infantil ‘Dia de festa’ amb la companyia el replà a la plaça de l’Abat Oliba. A les 19.15 hores tindrà lloc l’obertura de la festa i el pregó amb l’actor cerdanyolenc Octavi Pujades, que actualment triomfa a A3 amb la sèrie ‘Cuerpo de élite’.  Els que tinguin ganes de foc podran gaudir al màxim amb el correfoc dels Diables de Cerdanyola (dissabte, 22 hores), però abans serà el torn del correfoc infantil (divendres, 20 hores). A les 22 hores tindrà lloc el tradicional castell de focs i a les 22.45h començarà la passarel·la de primavera del Grup Moda Cerdanyola a la plaça de l’Abat Oliba.

PRIMER DIA DE FESTA: THE MILKERS I SEGURIDAD SOCIAL

El primer dia de festa major acabarà amb concerts al Turonet. The Milkers  (22.15 hores) és una de les bandes de versions més populars de Barcelona. El quartet català ofereix un concert d’alta volada amb cançons del millor indie, brit pop i rock del moment combinades amb els clàssics de tota la vida. I a les 00.30 hores serà el torn de Seguridad Social. Amb els seus més de 30 anys de recorregut, el grup valencià és tot un referent del rock espanyol que, sota el lideratge del seu compositor i cantant José Manuel Casañ, s’ha atrevit a barrejar diferents tipus de música des dels anys 80 fins a l’actualitat com ara el punk, el reggae o l’ska, amb el resultat final d’un estil molt propi. L’èxit de la banda és indiscutible: 19 àlbums editats, 49 temes principals que tothom reconeix i 24 videoclips. Tancaran la nit els Raggatunning (02.15 hores).  El grup de versions de Vilanova i la Geltrú ofereix un espectacle explosiu on imperen els ritmes més “mainstream” i els grans hits de l’estiu amb sons llatins, tropicals, de funk, rumbers, electro-llatins i discotequers.

SEGON DIA DE FESTA: MISHIMA I ZOO

La segona nit de festa portarà a escena un dels grups catalans del moment. Els barcelonins Mishima (23.15h) representen a la perfecció el millor pop, indie i rock del moment a casa nostra amb propostes musicals per emmarcar que, en els seus prop de 20 anys d’història, han rebut nombrosos reconeixements i han fidelitzat el públic. Amb el cantant David Carabén capitanejant el quintet català, el grup ofereix ara el seu vuitè àlbum ‘Ara i res’, el treball més pop i reposat de  la banda que fuig de les lletres més poètiques d’anteriors discos i posa més lluminositat a les històries que s’expliquen en cada cançó.

Passada la mitjanit Zoo (1.15h) ocuparà l’escenari del Turonet. La mescla musical i la posada en escena vibrant són l’ADN d’un grup que barreja diferents estils, com ara el rap, el hip-hop, el rock o l’ska, amb ritmes electrònics. La cirereta que completa aquesta combinació són les lletres de les seves cançons, que tracten qüestions polítiques i socials d’actualitat. Vinguts des de la població valenciana de Gandia, Zoo s’ha convertit en tot un referent musical del jovent dels països catalans i, després del seu primer àlbum ‘Tempestes venen del sud’, ara presenten el seu segon treball titulat ‘Raval’.

La batucada local BATÚCAMELA oferirà abans del concert de Zoo i la festa acabarà de matinada amb l’actuació dels dos DJ cerdanyolencs, FER i JOTA MESA, que oferiran una sessió conjunta de música techno i techno-house amb vinils.

MÚSICA EMERGENT

En l’apartat musical també destaca l’AMIC FEST (diumenge 6 de 17 a les 23 hores), un festival de música emergent amb dos escenaris i estils diversos. Entre una llarga llista de noms apunteu Cala Vento, Renaldo &Clara i Cala Vento.

LA PROPOSTA ADREÇADA ALS AMANTS DE LA VELOCITAT: IIBAIXCARNYOLA

El Roser de Maig té moltes activitats -en destaquem algunes a la pàgina 6 i trobareu el programa de festes complet a les pàgines centrals-, però aquí us recomanem una per als amants de la velocitat: la II Baixcarnyola dissabte a les 17.30 hores al Parc del Turonet. Per a més informació i inscripcions us podeu dirigir a l’adreça electrònica http://baixcarnyola.elroser.org/.

CLOENDA INFANTIL AL PARC XARAU

La festa es clourà el dilluns 7 de maig amb la festa major infantil al Parc Xarau. Jocs, activitats esportives, espectacles i tallers són algunes de les propostes adreçades al més petits.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?