Més de 10.000 alumnes inicien el nou curs escolar

661821a9442a8dbd824e89bd18c0fd2e

Un total de 10.406 alumnes d’infantil, primària i secundària han començat el curs escolar als centres educatius de Cerdanyola. En un curs on s’han recuperat dues línies de P3 -escola Serraperera i Xarau-, 575 alumnes han començat les classes a les escoles bressol, 5.833 a infantil i primària, 3.797 a secundària, 201 a educació especial i 370 a l’escola Aulos. El curs escolar s’ha iniciat amb normalitat i amb la pancarta Vila Groga penjada a la façana de l’Ajuntament i de molts dels centres.

MÉS INVERSIÓ EN MANTENIMENT
Com ja va fer en la inauguració oficial del curs a l’Ateneu, el govern ha tornat a destacar que treballarà “activament“ al costat de la comunitat educativa per “revertir les retallades”. En aquesta línia, l’alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà, anunciava que durant els propers dies visitaran les escoles de la ciutat “per recollir les reivindicacions o inquietuds que puguin tenir”. Per la seva banda, la regidora d’Educació, Elvi Vila, assegurava que “l’educació és prioritària per aquest govern” i anunciava que seran “molt estrictes amb les institucions supramunicipals”. Malgrat que aquest curs s’han recuperat dos grups de P3, Vila avançava la previsió de tancament de línies per al proper curs per qüestions demogràfiques: “Ja s’està començant a treballar amb aquesta previsió per evitar o minimitzar l’efecte de qualsevol retallada en la qualitat de l’educació”.

Un dels objectius del govern municipal, a més d’augmentar la participació, és “incrementar les partides destinades a manteniment de centres educatius”, apuntava Vila. Aquest estiu s’han realitzat obres de manteniment d’envergadura a diferents centres. S’ha arranjat el pati de parvulari de l’escola Bellaterra, s’ha pintat el Carles Buïgas, s’han obres de canalització d’aigua a Serraperera, s’han recuperat les grades del Turó de Guiera -Generalitat, Ajuntament i l’AMPA sufraguen les obres-, s’han reparat degotalls al Xarau, s’ha iniciat la primera fase de la instal·lació elèctrica a l’escola d’adults L’Alzina i s’ha fet redistribució d’aules al Gorgs per donar resposta a l’augment de demanda de secundària.

MÀRQUETING I PUBLICITAT AL JAUME MIMÓ
Una de les novetats del curs escolar 2015-2016, on de moment s’han destinat 405.000 euros a beques escolars que han arribat a 2.245 infants, és l’oferta d’un cicle de dos anys de màrqueting i publicitat a l’IES Jaume Mimó

LES REIVINDICACIONS, PROTAGONISTES DE LA INAUGURACIÓ OFICIAL

No es recorda una inauguració oficial del curs tan reivindicativa a la ciutat. En el marc d’una xerrada sobre la relació entre neurociència i educació -a càrrec del doctor David Bueno, professor de Genètica de la Universitat de Barcelona- que servia per inaugurar el curs escolar a l’Ateneu, l’alcalde Carles Escolà defensava l’educació pública universal i de qualitat davant d’unes retallades “inacceptables perquè suposen un atac frontal a la qualitat de l’educació pública”. En aquesta línia, Escolà assegurava que el govern municipal estarà al costat de la comunitat educativa amb “l’objectiu de revertir” unes retallades que van “contra els drets conquerits”.

En resposta a les paraules d’Escolà, el director dels Serveis Territorials d’Ensenyament al Vallès Occidental, Lluís Baulenas, convidava el govern municipal a “preocupar-se per augmentar la natalitat” després de recordar que Cerdanyola ha patit en els darrers anys un descens en la població de P-3. “Les dades generals aquest curs estan estabilitzades”, explicava Baulenas, que apuntava que Cerdanyola té una de les ràtios d’alumnes per aula més baixes de la comarca.

La regidora d’Educació, Elvi Vila, remarcava que el govern municipal està al servei de la comunitat educativa: “Cercarem tots els acords necessaris en benefici de la comunitat amb equitat i qualitat del servei”. La regidora també va destacar el “repte de pensar l’educació més enllà de l’escola”. Per a Vila, “tots som potencialment agents educadors” i anunciava que s’aprofundirà en el Projecte Educatiu de Ciutat (PEC) per trobar “complicitats per planificar i endreçar” les polítiques municipals educatives.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?