‘MayDay’ de Sébastien Vanicek guanya el 17è Fantosfreak

b84c5756f6a889fa332015e4458021f9

Primer va ser Andrés Muschietti, després Alberto Marini i ara, Hugo Stuven. Els tres directors que han assistit com a convidats a la vetllada final del Festival Fantosfreak han lloat l’ambient del festival. “Curts a l’aire lliure amb lluita lliure i gent gran, és flipant”, assegurava  Stuven abans que es conegués que el curt ‘MayDay’, una proposta angoixant i opresiva amb un metratge de poc més de dotze minuts i dirigida pel director francès Sébastien Vanicek, era la guanyadora de la 17a edició del Festival de Cinema Fantàstic, de Terror i Freak, Fantosfreak.

El segon premi del festival l’hi ha portat la proposta espanyola ‘Disco Inferno”, curt coprotagonitzat per Aitana Sánchez Gijón i Ana Rujas, i dirigit per Alice Waddington.  ‘The man from Death’ del nord-americà Stephen Reedy, s’ha alçat amb el tercer premi. Precisament el protagonista del curt, Eric Lim, no va voler perdre’s l’ocasió de presentar-ho davant el públic i va ser una de le visites sorpresa del certamen. Les dues mencions especials del Festival Fantosfreak han estat per les propostes ‘Apolo81’, del valencià Óscar Bernàcer, i per ‘Earworm’, un curt l’estadounidenca Tara Price.

El premi del públic va ser per ‘2037’ del director català Enric Pardo i el premi Garmanbozia -el guardó al curt més freak- va ser per a la proposta francesa de la directora Emeline Castaneda, ‘Kaddish!’. Enguany tots els premiats han vist incrementada la seva dotació econòmica: 1.000 euros per al guanyador, 500 euros per al segon i 300 euros per al tercer premi, el Premi del Públic i el Premi Garmanbozia.

7.500 ESPECTADORS
Com a prèvia a la cerimònia de lliurament de premis l’empresa Riot Wrestling protagonitzava de nou una vetllada de lluita lliure americana que aconseguia els aplaudiments i la interacció del públic. Durant aquesta 17a edició, s’ha incrementat la qualitat dels curts rebuts i l’assistència diària a les sessions. En aquesta línia, la direcció del festival ha hagut d’augmentar el nombre de seients i preveu que hauran passat pel certamen més de 7.500 persones, fet que significa que “Fantosfreak es posiciona com l’activitat cinematogràfica a l’aire lliure i gratuïta amb més convocatòria de Catalunya”, apunten des de l’organització.  El director del festival, Rafa Dengrà, ha destacat “el bon acolliment dels curts seleccionats entre el públic i la qualitat de tots ells”. De cara a la propera edició, que tindrà lloc del 17 al 21 de juliol de 2017 i on el festival celebrarà la majoria d’edat, la direcció ja està treballant  per poder celebrar-ho “en gran”.

HUGO STUVEN, DIRECTOR CONVIDAT AL LLIURAMENT DELS PREMIS

El director Hugo Stuven va presentar el tràiler del seu primer llargmetratge, ‘Anomalous’ a la vetllada final del Fantosfreak.  ‘Anomalous’ és la seva òpera prima al món del llargmetratge com a director i guionista. I de moment les sensacions que té Stuven són molt bones: “Als festivals la reaqcció de la gent ha estat molt bona”, destacava el director d’aquest thriller psicològic rodat entre Nova York i Barcelona i protagonitzat per Lluís Homar, Christy Escobar, Edgar Fox, Adrià Arjona i Ben Temperi. La pel·lícula ha guanyat el premi Bronze en el prestigiós festival Worldfest de Houston, ha estat nominada en el Soho International Film Festival de Nova York i ha competit en la secció oficial del festival Fantaspoa a Brasil. I ara, quan ja falta poc per a la seva escena, no dubta en definirla com un “thriller psicològic amb tocs de terror i que toca temes com la culpa i les injustícies”.  Però a més de dirigir, el jove director també té passió per l’escriptura. Amb la seva primera novel·la ‘El Faro de las lágrimas perdidas’ va ser finalista del Premio Minotauro 2010 i al setembre es publicarà la seva segona novel·la, basada en la seva pel·lícula i que portarà el mateix títol: Anomalous. “Estic molt satisfet perquè tot el que no vaig poder posar a la peli, queda d’alguna manera reflectit a la novel·la”, anuncia Stuven.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?