‘Más allá de los olivos’, la nova novel·la de Magdalena Albero

IMG-20201229-WA0004

La tercera novel·la de l’escriptora bellaterrenca Magdalena Albero ja és una realitat. ‘Mas allá de los olivos’, que a Cerdanyola es pot comprar a la llibreria Éfora, va quedar finalista al XXXV Premio Jaén de Novela.

‘Más allá de los olivos’ comença amb la Giulia recuperant-se d’un accident a l’estiu del 2014. “És el viatge vital de Giulia en el context dels grans canvis que van protagonitzar moltes dones del sud d’Europa durant la segona meitat del segle XX”, explica l’autora.

 Albero utilitza un llenguatge clar, amb un ritme ràpid, encara que no trepidant, i que volarribar a tothom. “Intento posar-me a la pell dels personatges i comprendre el seu món. Vull mostrar allò que ha canviat, i allò que continua igual. M’agrada treballar personatges que no s’ajusten a les normes establertes del lloc i l’època que els ha tocat viure. Són molt sovint dones, però també homes, que lluiten per trobar el seu propi camí”, explica l’escriptora. Així, els seus personatges protagonitzen històries de creixement, d’adaptació als canvis, de superació. “En les meves històries també intento mostrar que l’avanç de la humanitat només és possible impulsant la creació i l’accés al coneixement”, afegeix.

Qui és l’autora?

Albero és professora titular de la UAB, Doctora en Comunicació per la Indiana University (USA) i llicenciada en Historia i en Periodisme per la UAB. Ha publicat llibres sobre infancia, joventut i mitjans de comunicació. En el camp de la literatura la seva primera obra va ser ‘Los caminos del mar’ (Roca editorial, 2014). Aquesta novel·la va guanyar el Premio Internacional de Novela Histórica Ciudad de Úbeda. Al 2017 publica el llibre de relats ‘Pequeñas historias de ellas’ i al 2018 arriba ‘La corte de las estrellas’, una nova novel·la històrica.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?