Martí Gironell presenta ‘Paraula de Jueu’ al Cafè amb lletres

Eva-i-Marti-030

Un dels autors més reconeguts de la novel·la històrica és Martí Gironell. I té llibre nou, Paraula de Jueu (Columna: 2020), la continuació de l’aclamat El pont dels jueus (Columna: 2007).Avui dijous el presentarà al Cafè amb lletres el 15 d’octubre, a partir de les 19 h i a través del perfil municipal d’Instagram https://www.instagram.com/ajuntament_cerdanyola/

Martí Gironell, un vell conegut de les sessions del Cafè amb lletres, explicarà les històries del mestre d’obres Pere Baró, qui rep l’encàrrec de la vila reial de Besalú de reconstruir el pont que tres-cents anys abans havia aixecat el constructor Prim Llombard. Una riuada l’ha destruït i posa en risc l’expansió i la posició comercial de la ciutat. Un jove jueu, en Kim, descendent dels Llombard, troba la manera de participar en les obres, que s’aturaran per causes que es veurà abocat a investigar.

El llibre és una aventura medieval i vital que protagonitzen en Kim i l’Ester, una noia cristiana que treballa entre l’hospital de l’Almoina de Barcelona i el call jueu. A través d’ells es veurà com jueus i cristians viuen la seva complexa realitat mentre el lector s’introdueix en els costums del segle XIV. El poder de les paraules, la força de les conviccions, l’amor i el respecte com a ingredients bàsics per aixecar un pont d’entesa entre les dues religions. Una empresa que no serà gens fàcil perquè trobaran persones d’un costat i de l’altre que estan disposades a impedir-ho.

La periodista i escriptora Anna Ballbona, guanyadora del Premi Llibres Anagrama de Novel·la 2020, acompanyarà Martí Gironell en la sessió del Cafè amb lletres.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?