Marian Navarro substituirà Víctor Francos al consistori

fc190d4ff33b8a144b1690fe1f0a5f70_L

Ja és oficial. Marian Navarro serà la cara nova del PSC a l’Ajuntament de Cerdanyola després que s’hagi fet efectiva la renúncia de Víctor Francos a la seva acta de regidor. La número 10 de la candidatura del PSC a la eleccions municipals del 2019 és administrativa i expresidenta de l’AV Banús Bonasort.”Si la Junta Electoral funciona com ha de funcionar la presa de possessió de la nova regidora tindrà lloc en el proper ple ordinari del 24 de setembre”, anunciava l’alcalde Carlos Cordón, que agraïa  la tasca Francos com a regidor aquests nou anys: “Crec que ha elevat el nivell del plenari. El trobarem a faltar i vull desitjar-li tota la sort en la nova tasca que enceta, pel bé de tots”. En una sessió extraordinària telemàtica on ja no s’ha comptat amb l’assistència de Francos, Cecilia Collado (En Comú Podem) ha estat l’única regidora en intervenir: “Com ha fet l’alcalde, vull desitjar-li sort i donar la benvinguda a la nova companya que entra el consistori”.

D’altra banda, a les seves xarxes socials Cordón ha fet un comiat més extens al que ha estat una figura clau de la política local l’última dècada. “El Víctor és compromís, honradesa, lleialtat, capacitat, intel·ligència, serietat, responsabilitat i un munt de qualitats més que el fan únic. I per això no hi ha ningú millor que ell per al gran repte que ara afronta i tots els que se li posin per davant. Estic convençut que ho farà genial, encara que per aquí el trobarem molt a faltar”, assegura el batlle.

Com queda el cartipàs?

Ahir es va aprovar, per resolució d’alcaldia, una reestructuració forçosa del Cartipàs Municipal, en la qual es nomena al regidor David González com a nou Segon Tinent d’Alcalde de la ciutat, qui també assumirà les relacions amb l’EMD de Bellaterra. Pel que fa a la delegació d’Espai Públic, Serveis Urbans i Manteniment de proximitat, passarà a ser responsabilitat de la fins ara regidora d’Urbanisme, Eulàlia Mimó. En relació amb les delegacions de Patrimoni, Serveis Jurídics i Secretaria seran assumides pel Tercer Tinent d’Alcalde, Javier Sánchez. També, amb motiu de la reestructuració, la regidora de seguretat ciutadana, Glòria Urbano, assumirà la regidoria de Mobilitat i Ciutat Accessible.

Per què renuncia Francos?

Després de fer-se públic el seu nomenament com a cap de gabinet del ministre de Sanitat, el polític cerdanyolenc presentava immediatament -dimarts- la seva renúncia a l’acta de regidor per per incompatibilitat amb les seves noves responsabilitats al ministeri de Sanitat. Fins ara Francos era el responsable d’Espai Públic, Serveis Urbans i Manteniment de proximitat, Patrimoni, Serveis Jurídics, Secretaria i Relacions amb l’EMD de Bellaterra. De moment, el govern municipal no s’ha volgut pronuncia sobre qui substituirà Francos, però la següent de la candidatura és la que va ser presidenta de l’AV Banús-Bonasort.

Víctor Francos s’havia incorporat al març al comitè interministerial que fa seguiment de la Covid-19. El Consell de Ministres aprovava ahir el nomenament de l’actual regidor de l’Ajuntament de Cerdanyola com a director de Gabinet del Ministeri de Sanitat en substitució de Germán Rodríguez, que ocupava el càrrec des del passat generL’advocat continuarà vivint a Cerdanyola malgrat que la seva tasca del dia a dia sigui a Madrid: “La meva idea és venir cada setmana a veure la familia”. Dimarts va comunicar el seu nomenament a l’executiva local del PSC per agrair el “suport rebut” tots aquests anys: “No deixaré mai de ser militant actiu d’aquesta agrupació, però ara, per les tasques que em toquen asumir, estaré en una activa segona fila”.

Una carrera vinculada a l’administració pública

Entre d’altres càrrecs, Francos ha estat investigador universitari (2002-2004), director de Gabinet de la viceprimera Secretaria de Partit dels Socialistes de Catalunya PSC-PSOE (2004-2006), director de Relacions parlamentàries de la Presidència de la Generalitat (2006- 2010), assessor parlamentari de el Grup Socialista al Parlament de Catalunya (2011), coordinador general del partit de PSC-PSOE (2011-2013), director de Gabinet de la Primera Secretaria de Partit dels PSC-PSOE (2013-2014) i assessor de la Diputació de Barcelona (2015-2016). En els últims anys ha estat director dels Serveis Jurídics del PSC-PSOE (2017-2018) i director del Parc Tecnològic de Vallès (2018-2019). El seu últim càrrec abans d’incorporar-se al ministeri ha estat el de responsable de Relacions Institucionals i Comunicació Corporativa del Consorci de la Zona Franca de Barcelona (2019-2020).

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?