María José Buzón rep un ajut de Recerca en Salut de ‘la Caixa’

f76a4807a834eef3b5b786da7dba75f6_L

La Fundació ‘la Caixa’ ha fet públic el seu suport a 25 projectes de recerca, entre els quals es troba el de la doctora cerdanyolenca María José Buzón. El projecte ETI-CureHIV (Enhancing tissue-specific immune microenvironments for the cure of HIV) està coordinat per la cerdanyolenca, que també és responsable de la línia de Recerca Translacional del VIH al grup de recerca en Malalties Infeccioses del VHIR.

El projecte pretén identificar els mecanismes immunològics locals que contribueixen a la persistència de reservoris virals per trobar noves estratègies que aconsegueixin restringir i, fins i tot, eliminar la presència del VIH a l’organisme. Ha rebut gairebé 700.000 euros de finançament i comptarà amb la participació de la Universidad Autónoma de Madrid i l’Institut de Recerca de la Sida de ‘la Caixa’ – IrsiCaixa.

El VIH continua sent una malaltia infecciosa incurable. Tot i l’èxit de les teràpies antiretrovirals per mantenir el virus controlat, aquest aconsegueix romandre, des de les etapes inicials de la infecció, en diversos teixits i cèl·lules de l’organisme, cosa que es coneix amb el nom de reservoris virals. En aquests reservoris, el virus pot continuar viu en estat latent, és a dir, sense produir noves còpies. La majoria d’aquests reservoris es troben en òrgans limfoides i mucoses, ja que contenen grans quantitats de cèl·lules diana. Aquí, el sistema immunitari és incapaç de reconèixer i eliminar el virus del VIH, i aquesta és la principal barrera per curar definitivament la malaltia. “El projecte pretén identificar en cada un d’aquests teixits, com ara els intestins, les amígdales i el coll de l’úter, els mecanismes immunològics locals que contribueixen a la seva persistència per trobar noves estratègies que aconsegueixin restringir, i fins i tot eliminar, la presència del VIH en l’organisme”, afirma Buzón.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?