Manifest i monòleg protagonitzen l’acte central d’un 25-N virtual

muraldones

Cerdanyola continua commemorant el 25-M amb un programa virtual que reivindica el rebuig a la violència masclista. El programa d’activitats- coordinat des de la Regidoria de Feminisme i LGTBIQ+ en col·laboració amb les entitats (Dones per la Igualtat, Banc de Temps de Cerdanyola, Creu Roja Cerdanyola- Ripollet-Montcada, El Safareig, Grup de Dones Feministes de Cerdanyola, el Cineclub Xiscnèfils, agrupació AFOCER i Mercat Municipal de les Fontetes i la implicació del Consell Municipal de Polítiques de Dones)- es basa en “els pilars de la transversalitat i la interseccionalitat”, segons destaca la regidora de Feminisme i LGTBIQ+, Glòria Urbano.

Avui dimecres 25 es durà a terme l’acte central del Dia Internacional contra les Violències Masclistes. Aquest any, i degut a les restriccions sanitàries l’acte serà en format virtual. S’iniciarà a les 19 hores amb la lectura del manifest a càrrec del Club de Handbol Cerdanyola per la seva implicació en la lluita per la igualtat de gènere i posteriorment es retransmetrà el monòleg ‘No solo duelen los golpes’ de Pamela Palenciano.

‘Fem visible allò invisible. La violència masclista envers les dones amb diversitat funcional

El dijous 26 hi ha programades tres activitats. En primer lloc, de 9 a 14h, es durà a terme la formació per a professionals i entitats ‘Fem visible allò invisible. La violència masclista envers les dones amb diversitat funcional’, activitat organitzada des del Protocol d’Abordatge de les Violències Masclistes en format virtual. La Inscripció gratuïta i obligatòria per a participar-hi es pot realitzar a https://www.cerdanyola.cat/jornada26n.

Més tard, a les 18h, El Safareig organitza una xerrada-taller sobre les violències masclistes mitjançant les xarxes socials, conduïda per Lucía Ortiz, advocada del SIAD (Servei d’Informació i Atenció a Dones) Cerdanyola. Per finalitzar, a les 21.30h, es transmetrà la pel·lícula Papicha, sueños de libertad, de Mounia Meddour, 2019 Algèria (VOSE), a la Plataforma digital del Teatre Ateneu de Cerdanyola, organitzat per l’entitat Cineclub Xiscnèfils.

Durant tot el programa d’activitats, i també de forma virtual, es realitzarà la campanya ‘Gaudim de l’amor. Desmuntem els mites de l’amor romàntic’, on cada dia es descriurà un mite de l’amor romàntic per sensibilitzar envers les relacions lliures de violències.

Treball diari

A Cerdanyola, destacava Urbano, la lluita contra aquesta xacra es treballa “amb el convenciment que no és tan sols qüestió d’un dia en el mes de novembre sinó que el treball és diari, ferm i amb el compromís de totes les persones implicades”. El consistori aborda les violències masclistes des del Servei d’Informació i atenció a les Dones, el Servei d’Atenció Integral a les diversitats sexuals i de gènere, el Protocol d’Abordatge de les Violències Masclistes o els tallers de prevenció als centres educatius, entre d’altres.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?