Màgia en temps de pandèmia

ff3a9cd8c9cb4ea5f84f60d5e056cc7c

Diumenge 3 de maig (19 hores) al teatre de l’Ateneu. Aquest era el dia que feia dos anys que preparava i esperava amb molta il·lusió el mag Igor, un jove cerdanyolenc de 21 anys que ha vist com el coronavirus ha obligat a suspendre el que havia de ser el seu primer gran espectacle. ‘SensatiOHns’ és el títol d’una proposta que, en temps de confinament,  podrà millorar: “Quan es faci serà encara millor perquè ho podrem preparar més”. Ell és partidari de no cancel·lar res, sinó de posposar. “Des de l’Ajuntament ja m’han dit que buscaran una nova data”.

COM VA COMENÇAR?

De ben petit ja era un entusiasta del teatre i no es perdia cap festival a Cerdanyola. “Un dia em van regalar una caixa de Magia Borrás i vaig començar a fer jocs de màgia. Però veia que quan els feia no agradaven molt, eren molt senzills”, recorda el jove, que ja feia teatre Quan tenia 12 anys, la seva tieta va regalarli una sessió de màgia amb el mag Xavier Tàpies. “Allà vaig aprendre jocs de cartes professionals. Els feia i la gent flipava i m’agradava molt veure la sensació que tenia l’espectador”, explica.

El cerdanyolenc va estudiar a l’institut Pere Calders i amb 14 anys va poder viure el que considera un dels seus grans moments. Durant 10 minuts va poder actuar en un espectacle solidari organitzat pel centre educatiu al teatre de l’Ateneu davant 400 persones. “Va ser màgic i em vaig adonar que allò era el que volia fer”, assegura. Ara compagina els estudis de Filologia Hispànica a la UAB amb els de màgia a l’escola del Mag Lari. “Jo sempre he volgut ser mag, però com és una cosa difícil i també m’agrada el fet de ser professor, de moment ho compagino”, indica. I ho fa sense problemes: “Com les dues coses li agraden no suposen una càrrega per a mi”.

EL CONFINAMENT, UNA OPORTUNITAT PER APRENDRE MÀGIA

Abans del decret d’estat d’alarma vivia un moment dolç en el món de la màgia. “Tenia moltes actuacions tancades a festes o aniversaris”, explica mentre intemta veure a tot el costat positiu: “Si ara tenim temps per estar a casa, vol dir que ens podem dedicar a fer coses que abans no podies fer”. Per exemple, ededica ara molt temps al seu perfil d’Instagram -@elmagigor-, on penja videos i fa directe. “Ara li puc dedicar més temps a la màgia i els directes me’ls prenc com miniespectacles de màgia”, assegura. I és que la màgia, com qualsevol disciplina cultural, ajuda a les persones a distreure’s i a no pensar massa en el que passa. “És un bon moment perquè aquells que vulguin s’iniciïn en el món de la màgia amb llibres o videos”, explica.

CONEGUT A LA CIUTAT

Sota la direcció artística de Carlos Soler,  responsable de l’Aula de Teatre de l’Ateneu, l’estil del jove combina màgia i humor. “Crec que això crea una vetllada perfecta. Màgia juvenil i amb molt contacte amb el públic”, apunta. Tot i que encara no havia protagonitzat un espectacle, sí que és conegut a la ciutat. Ha actuat  al FEM Monòlegs, al Dia Internacional del Teatre, al’Ateneu, a la plaça Abat Oliba, al carrer Sant Ramon i  a quasi totes les escoles de Cerdanyola.

El futur? Ningú sap res del cert, apunta. Però creu que al sector cultural encara li queda temps de confinanent, malgrat que vol convidar a l’optimisme: “Penso que encara ens queda temps a casa, però tornarem i ho farem amb més ganes. Segurament aquest temps de confinament ens ajudarà a valorar tot el que teníem abans”.

 

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?