Lourdes Ciuró (Junts): “Som escèptics amb la taula de diàleg”

lourdesciró

“Lluitar pel dret a l’autodeterminació i l’amnistia per a les persones represaliades és compatible amb millorar” el sistema de justícia. Així ho assegurava la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, en un acte de Junts per Cerdanyola als jardins de Ca n’Ortadó. “Hem de poder fer possible la reivindicació de les coses que necessita, en aquest cas l’administració de justícia del nostre país, com són les taxes judicials, les inversions en infraestructures i la reclamació dels 60 milions d’euros anuals que es paguen en taxes i  no es saben on estan”, explicava.

Durant la seva visita a Cerdanyola, Ciuró també va parlar sobre la taula de diàleg. “Hi anem tot i que no era la nostra primera opció com a partit perquè som socis d’una coalició i  ERC, que té un diputat més, ha apostat per la taula. Hi anirem amb tota la voluntat que funcioni i poder posar sobre la taula els objectius del dret a l’autodeterminació i l’amnistia de tots els represaliats. No farem descarrilar la Taula de Diàleg, però som escèptics”, reconeixia. Però si la Taula no anés bé, apuntava, “una manera de tenir articulat el pla B és que al 2023 les eleccions municipals ens vagin molt bé”.

Prioritats de Justícia

“Volem aconseguir que el català sigui una llengua d’ús habitual als nostres jutjats”, remarcava la consellera a Ca n’Ortadó. Altres de les prioritats de la conselleria serán crear instal·lacions i millorar les existents, una llei d’arrendaments catalana de consens una llei de memòria històrica valenta “que permeti castigar l’enaltiment del feixisme al carrer” i la creació  d’un Observatori per la Justícia i els Drets Humans.

Record a Jordi Miró

El portaveu municipal, Joan Sánchez, recordava la figura de l’exregidor i militant de Junts Jordi Miró, que moria aquest dimarts. “Va compartir molt generosament la seva saviesa humana i política amb nosaltres i a qui hem d’agrair el seu pas per les nostres vides”. També recordava altres militants “que ens han deixat en aquest temps de pandèmia sense que ni tan sols poguéssim acomiadar-los com cal” com Lorea Cortada, Orlando Barrial o Manel Masachs.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?