L’oposició insta el govern municipal a convocar la ‘Taula per la reactivació social i econòmica de Cerdanyola’

29658

ERC, Cs, Guanyem, Junts i PP presentaran una moció conjunta al ple municipal del proper dijous on insten el govern municipal socialista a tornar a convocar la ‘Taula per a la reactivació social i econòmica de Cerdanyola del Vallès’ abans de 15 dies des de la seva aprovació. “A la primera convocatòria de la Taula caldrà retre comptes i fer un balanç de l’execució de totes les mesures adoptades fins la data de les 109 propostes que va es van aprovar al maig del 2020”, destaquen.

L’oposició -a excepció d’En Comú Podem- també insta el govern municipal a estudiar la convocatòria de nous ajuts directes per autònoms i petites empreses, i als seus treballadors, afectats per l’actual situació de crisi econòmica derivada de la Covid-19, i demanen que s’accelerin els tràmits per la concessió dels ajuts sol·licitats. Un cop més, aquests grups municipals expressen “ple suport al col·lectiu de titulars de negocis de restauració, bars, restaurants i centres d’estètica davant les mesures restrictives que impedeixen total o parcialment la seva activitat econòmica”.

El ple municipal va aprovar al juny destinar fins a 1.800.000 € per ajuts a famílies, subvencions a empreses i autònoms, i ajuts a per emergències socials

El 26 de maig es van presentar les conclusions de la Taula per a la reactivació social i econòmica de Cerdanyola del Vallès, en la qual es va arribar a l’acord de consensuar 109 mesures per fer front a la crisi provocada per la Covid 19. “Aquest treball va ser gràcies a la participació de representants de diferents col·lectius de l’àmbit social i econòmic de la ciutat, així com de tots els grups polítics municipals”, recorda l’oposició en un comunicat. En conseqüència el ple municipal va aprovar en data 25 de juny de 2020 destinar fins a 1.800.000 € per ajuts a famílies, subvencions a empreses i autònoms, i ajuts a per emergències socials. “Cinc mesos més tard el govern municipal només ha concedit, hores d’ara, ajuts per un total de 107.246,15 € i s’han obert només 891 expedients del total de 1.528 instàncies presentades”, critiquen els grups que signen la moció, que també apunten que “en aquest temps no s’ha tornat a convocar la Taula per fer el seguiment de la resta de mesures, ni s’ha implementat cap eina per avaluar el compliment d’aquestes”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?